| Szerző |
Üzenet |
|
sógun
|
 Re: Klónozás
Szia.
30cm es anya sokat nem tud hozni sztem, de nekem nagyok voltak... arról ami kb 120cm arról letudok venni cirka 50db-ot... Az elv az h nullás vízben tökéletes ph mellett folyamatos levegőt biztosítva... benne van a szárrész..clonexet használni majdhogynem felesleges mert 5perc alatt leázik...ha folyamatos a légcsere akkor majdnem úgy működik mintha aero lenne... mert nagyon intenzív a levegőztetés....de a fény el lett bakva... ha nem ment volna le egy kicsi sem akkor perfect lett vna....
ugyan így lett tesztelve a pohár víz.... semmi eredmény.... de az nincs levegőztetve..tehát elkezd pangani a folyadék ami rothadáshoz vezet....
Van egy sokkal jobb megoldás ami házi megoldás..de azt legközelebb mert most mennem kell....
szia
|
| 2009.12.19. 08:46 |
|
|
Sponsor
|
|
 |
|
dAgI
Smoker
Csatlakozott: 2009.12.15. 20:31 Hozzászólások: 66 Kiosztott: 2 Kapott: 0
|
Big Respect Tudós  Várjuk a házi megoldást . Vagyis én nagyon bke
|
| 2010.02.25. 13:29 |
|
 |
|
tester
> HeavyGrower <
Csatlakozott: 2009.02.03. 15:16 Hozzászólások: 611 Kiosztott: 37 Kapott: 62
|
tudós írta: ugyan így lett tesztelve a pohár víz.... semmi eredmény.... de az nincs levegőztetve..tehát elkezd pangani a folyadék ami rothadáshoz vezet....
  Ez nem egy gyökereztetési technika, csak azt szemlélteti hogy a kender könnyen gyökeret ereszt mindenféle cucc nélkül is, ha hagyják neki. Eleinte volt rajta egy zacskó is.
_________________ http://www.egykalapalatt.info
|
| 2010.02.25. 16:45 |
|
 |
|
Fazekas
Újjonc
Csatlakozott: 2010.02.26. 17:22 Hozzászólások: 4 Kiosztott: 0 Kapott: 0
|
 Klónok és tréningek
Sziasztok! Szeretném kipróbálni, lekötözéssel mennyiben romlik a klónok gyökerező-képessége és életminősége. Változik valami rossz irányba szerintetek? Köszönöm, elég sürgős lenne :: 
|
| 2010.02.26. 17:35 |
|
 |
|
uromboros 77
Grower
Csatlakozott: 2010.01.04. 09:31 Hozzászólások: 134 Tartózkodási hely: ZÖLDERDÖ Kiosztott: 2 Kapott: 0
|
Szia én lst-vel fogok egy klont nevelni szerintem nem árt neki.én 27.én vettem a klonom még aznep elültettem másnap már kezdtem is a kötözést és suta mozdulatomnak köszönhetöen derékba törtem a növényt.PÁNIK azonnal. irtam az lst topikba a balesetröl és azonnali választ kaptam hogy ne izguljak nem lesz baja szivos kis növénykék.Igy öt nap után tényleg nincs baja.arra figyelj hogy lassan ovatosan és lépésröl lépésre kötözd csak le.Ne ugy mint én rögtön elsöre le a földig.csáo remélem segitettem
|
| 2010.03.05. 11:16 |
|
 |
|
Józsibácsi
> HeavyGrower <
Csatlakozott: 2009.11.16. 07:47 Hozzászólások: 1536 Tartózkodási hely: A szomszédom mellett Kiosztott: 26 Kapott: 111
|
Van arra valami ökölszabály, hogy revegelt növényről mikor érdemes a klónnak valót leszedni? 18/6 alatt nyúlik a szára a virágrügyekből, most jött rá, hogy neki recés leveleket kellene növeszteni. El is kezdte, bár néhány bibeszálat is odatűzött, szóval meg van zavarodva kicsikét. Viszonylag sok hajtás van, egy részük elágazó. Az új szárak vastagsága kb. 1-2mm, nagyon törékenynek néznek ki. Azon kívül, hogy tegyem közelebb a fényt, hátha vastagodni fognak a szárak, tudtok valamit ajánlat, hogy mikor vegyem le a klónnak valókat?
Gyökereztetni mi a jobb: a kókuszrost, esetleg kis perlittel, amiben eleinte nincs tápanyag, és utána is "csak" az öntözővízzel kapja, vagy valamilyen alacsony-közepes tápanyagtartalmú föld? Vagy ez már megint vallási vita a föld vs. hidrohoz hasonlóan? Nem hidróban akarom tartani, hanem menne outba, egy igen jófajta fenotípust sikerült találnom.
_________________ Franc a pofájába, idejön reggel 8-kor, oszt még a nevét se tudja. Józsibácsinak hívják!
|
| 2010.03.30. 15:28 |
|
 |
|
tester
> HeavyGrower <
|
A cocó kevésbé hajlamos a fertőzésekre mint a tőzeg, de le kell tömöríteni mert nagyon levegős. A gyökér képződéséig szerintem felesleges tápozni, de utána már kaphat valami stimulátort vagy P túlsúlyt.
|
| 2010.03.30. 20:52 |
|
 |
|
koxos
Grower
Csatlakozott: 2009.09.03. 14:35 Hozzászólások: 152 Kiosztott: 0 Kapott: 4
|
tester a febr 25ei képeiden 1 klon pohár vizben levegöztetés nélkül gyökerezett ki ? vagy félreértem ?
_________________ WEE-D-ON-(t)-GROW
|
| 2010.03.30. 21:14 |
|
 |
|
tester
> HeavyGrower <
|
Levegőztetés nélkül, úgy ahogy a képen van, plusz egy zacskó volt az egészen, feltéve egy könyvespolcra. Az első héten amikor eszembe jutott lecseréltem a vizet, leöblítettem a szárat és kapott vízpermetet. Miután láthatóan megindult a kalluszképződés (gyógyult a seb) már nem cseréltem a vizet, legfeljebb egyszer vagy kétszer.
H2O2 sem volt benne, amúgy az segít, nem poshad be olyan könnyen, és O2 dúsabb lesz a víz.
Nem ajánlom senkinek, mert legalább egy hónap mire így kigyökerezne valami és könnyen be is rothad a szár, amit egyébként vissza lehet vágni ha megtörténne. Érdemes hosszabb talprészt hagyni, hogy mire végigrohadna az alsó szárrész, a felette lévő szárcsomó gyökeret ereszthessen.
Kintről behozott ágakkal csináltam ezt régen, amiket nem lett volna jó berakni a benti növények közé mert ki tudja milyen kártevőket vittek volna be. Gyökereztető hormonnal könnyebben összejön. Ha muszáj, és nem gáz ha esetleg meghalna a klón, akkor ez is egy módszer.
|
| 2010.03.30. 22:56 |
|
 |
|
iloverhino
Smoker
Csatlakozott: 2010.01.03. 13:43 Hozzászólások: 61 Kiosztott: 1 Kapott: 0
|
szevasztok,az baj hogyha a klónok dobálgatják el a leveleiket?mert nálam ez a helyzet.van gyökerük,már a föld felett is terjeszkedik viszont amióta leszedtem a búrát elkezdtek elsárgulni.vagy rakjam öket közelebb a fényhez?köszi peace
|
| 2010.04.18. 11:38 |
|
 |
|
uromboros 77
Grower
Csatlakozott: 2010.01.04. 09:31 Hozzászólások: 134 Tartózkodási hely: ZÖLDERDÖ Kiosztott: 2 Kapott: 0
|
A föld feletti gyökereket azonnal takard be földel
|
| 2010.04.18. 11:46 |
|
 |
|
iloverhino
Smoker
|
köszi,mostz tettem meg.várom a fejleményeket.peace
|
| 2010.04.18. 14:37 |
|
 |
|
greensultan
> HeavyGrower <
Csatlakozott: 2010.01.14. 07:50 Hozzászólások: 771 Tartózkodási hely: A fűben hempereg Kiosztott: 24 Kapott: 50
|
Az a baj vele, ha fény éri a gyökereket, megállnak a fejlődésben, elhalnak, ezáltal a növényed sem tudja felvenni ami kell neki. (Ezért nem szabad pl. átlátszó flakonban sem nevelni)
_________________ A drog rossz, értem?
|
| 2010.04.18. 14:50 |
|
 |
|
tester
> HeavyGrower <
|
Azért elhalni nem halnak. Ha INTENZÍV fény éri a gyökereket, akkor talán megállnak a fejlődésben, de egyébként max lelassulnak, vagy bezöldülnek és elvesztik a gyökér szerepet, szimpla szállítók lesznek.
A klónok gyökérképződésénél sem okoz gondot egy kis fény, de persze nem is előnyös. Úgyhogy tényleg jobb ha a gyökereknél minden sötét.
|
| 2010.04.18. 16:19 |
|
 |
|
iloverhino
Smoker
|
köszi a gyors válaszokat, a gyökerekkel nincs gond,de csináltam egy baklövést.hirtelen vettem le a búrát a klónok felöl,és a vezércsúcs elszáradt.a levelek a tetején elbarnultak viszont apró kis levélpárok kezdtek jönni(még csak a hegye látszik)a tetején.ilyenkor mi az eljárás?nagyon szép viszont a gyökérzete,kinötte a cserepet,kilóg a lukain.sajnálnám kidobni van esélye?peace
|
| 2010.04.19. 20:13 |
|
 |
|