Magbolt
Cannabis Seeds

Twitter

Share

Link

Link
Cannabis Kultusz

JukeBox
JukeBox

Status

Smoked

Clear

Kender Fórum
Pontos idő: 2010.09.06. 15:41

Hozzászólás a témához  [ 9 hozzászólás ] 
 Auxin-biostimulator 
Szerző Üzenet
HeavyGrower
HeavyGrower

Kiosztott: 3
Kapott: 7
Új hozzászólás Auxin-biostimulator
Elsosorban szeretnem kezdeni az auxinok fontossagaval es hatasaival

Az auxin hatása mindig a hormon gradiensével, eloszlásának megváltozásával függ össze.
•serkenti a sejtek és szervek megnyúlásos növekedését fiatal lágyszárúak; sejtfal átrendeződése és szintézise, pH↓
• „apikális dominancia”: Az oldalrügyek növekedésének gátlása a növényekben, melyet a növekedő csúcsrügy jelenléte okoz. Az auxinok (a csúcsrügy termeli) és az abszcizinsav működésének hatására jön létre.
• abszcisszió(leválás) gátlása
• szállítószövetek differenciációja(+ gibberellin!)
• serkenti a termések fejlődését
• járulékos gyökerek képződését indukálja
(forras wikipedia)
nos ratalaltam egy tapoldatra ami tartalmazza ezeket az auxinokat

"PANETONE BIONAT PLUS" leveltap
N 6,9%
K 0,76% (K2O)
P 0,003% (P2O5)

Mg 0,47%
S 1,3%
Ca 0,05%

Nyomelemek
B 0.16%
Cu 0,35%
Fe 0,18%
Mn 0,16%
Zn 0,11%

Auxin 9% (novenyi kivonatbol szarmazo)

kerdesem valaki esetleg hasznalt hasonlo auxinos akarmit, en ma kezdtem el hasznalni leveltapkent es foldbe is eloirt mennyiseg ment a levelekre
es fel adag keverve a megszokott tapokkal
NPK 15-3,2-4

kivancsi leszek az eredmenyre.
jah es meg annyi h nem vold egyaltalan draga 2euro 150ml

2010.06.10. 16:13

Ingyen Poker

Józsibácsi

Kiosztott: 34
Kapott: 157
Új hozzászólás Re: Auxin-biostimulator
Ha nem egyetlen magas főszárat akarunk, akkor nem biztos, hogy erőltetni kellene az auxint. Mint írtad is, az oldalhajtások rovására a főhajtást növeszti. Inben, korlátozott hely esetén én mással serkenteném a gyökérnövekedést, ugyanis a nagy gyökér önmagában hordozza az erős föld feletti növekedést (megfelelő tápanyag-mennyiség, és rendelkezésre állás esetén).

Nem azt mondom, hogy rossz, csak azt, hogy a bent termesztők nem biztos, hogy pont erre vágynak. Kintre meg szerintem felesleges.

Hogy 2€ 150ml az egy dolog. De egy öntözéshez mennyi kell belőle? Vagy úgy is kérdezhetném, hogy 150ml-rel hány növényt/hány kört lehet végigvinni úgy, hogy érdemi termésnövekedést okozzon?

2010.06.10. 18:54
HeavyGrower
HeavyGrower

ez egy hromon ami fel lelheto a novenyek ben foleg a focsucsokban, es mondjuk egy top fim utan alkalmazva azert nem lenne rosz szerintem es amugy is abban a szerben nem csak auxin van hanem meg mas is, en megprobalom mindenesetre es megmondom nektek hogy mennyire jo ez a termek miutan szuretelek.
ami a kerdesedet illeti az tudom mondani hogy 5ml/1liter viz a legintenzivebb tomenysegbe, tehat heti 2x hasznalva nem ojan sok az mert mennyi kell egy pl 10 novenyes kert lombtragyazasahoz?
en szerintem 1 literrel 2x lehet priccolni
akkor atlag 16 hetet szamolva az 16liter=80ml tehat mondjuk hogy ket korre eleg de persze mellette kell alkalmazni valamijen NPK tapot vagy egy jo foldkevereket

en a szegenyebb fold es a tap hive vagyok de ha van egy jo fold akkor lehet hogy ez a szer elegendo egymagaban

es biostimulator tehat serkenti a teremes mennyiseget es minoseget

rakerestem es egy atlagos paradicsom termesztesnel tovenkenti 0,5- 1kiloval tobb termes volt nagyobb rostosabb paradicsomok

2010.06.10. 19:45
Józsibácsi

Kiosztott: 34
Kapott: 157
Hmmm... ez esetben valóban kíváncsi leszek. Remélem szükség lesz az álláspontom felülvizsgálatára :D

Amúgy kapni hol lehet?

2010.06.10. 20:21
Smoker
Smoker

Kiosztott: 1
Kapott: 11
a magas kék fény jelenléte virágzásnál, előhozza az auxin hormon megjelenését. kis törpe óriások jönnek létre.

2010.06.10. 20:30
HeavyGrower
HeavyGrower

igy van. es amugy en siman a kerteszeti boltban vettem eredetileg az epernek.
de ha erdekel kuldok egyet ha fizeted a postakoltseget mert en egy szettet vettem es ugyse kell mind

2010.06.10. 20:35
HeavyGrower
HeavyGrower

Egyéb növényi hormonok

A gibberellinek az auxinhoz hasonlóan a fiatal levelekben és termésekben képződnek. Egyik hatásuk az auxinokéval megegyező: serkentik a sejtek megnyúlását, különösen a növényi szártagok növekedését. A genetikailag törpe növényekben (pl. törpekukorica) jelentősen kevesebb gibberellin termelődik.
További hatásaik:

Csírázó magvakban bontóenzimek szintézisét stimulálják.
A virágképződést kiváltó kétkomponensű hormonrendszer (az ún. florigén) tagjai. A másik komponenst még ma sem ismerjük, hipotetikusan antezinnnek nevezték el.

A citokininek az osztódószövetekben képződnek (a gyökerekben is!). (A citokinézis szó maga is sejtosztódást jelent.) Fő hatásaik:

Serkentik a sejtosztódást (de csak auxinok jelenlétében van meg ez a hatásuk, és fontos az is, hogy a szártagok megnyúlására viszont kifejezetten gátlólag hatnak).
Gátolják a növényi szervek elöregedését (pl. a citokininoldatba helyezett letépett levél nem sárgul). Ezen hatásuk valószínűleg az ártalmas, ún. szabad gyökök megkötésén alapszik.

Az abszcizinsav lényegében a növények stresszhormonja. Szerepe, hogy kedvezőtlen környezeti hatások esetén (pl. túl hideg, túl meleg, vízhiány, őszi rövidülő nappalok, stb.) gátolja, lassítsa a növények növekedését, fejlődését, biztosítva ezzel ezeknek az időszakoknak az átvészelését. Termelődési helye a kloroplasztisz, hatása elsősorban a gibberellinszintézis gátlásán alapszik, emiatt gátolja a növekedést.
További szerepei:
A levelek, termések lehullásának (az ún. abszcíziónak) az elősegítése.
A rügyek, magvak nyugalmi állapotának előidézése, fenntartása. (Tél vége felé az addigra lassan lebomló abszcizinsav hiánya miatt csírázik ki a krumpli a kamrában.)

Az etilén (amelyről közismert, hogy gáz halmazállapotú) is termelődik stresszhelyzetekben, különösen fertőzéskor, sérüléskor, s ez az érintett szövetek idő előtti öregedését eredményezi. Etilén termelődését váltják ki az auxinok, a gibberellinek és a citokininek is (ennek jelentősége a növekedés szabályozásában rejlik: az etilén nem engedi a növekedést serkentő hormonok esetleges "túlszaladását", az etilén ugyanis növekedésgátló).

2010.06.11. 10:46
HeavyGrower
HeavyGrower

Kiosztott: 0
Kapott: 47
Lazán megkérdezném, van-e értelme kívülről bevitt hormonokkal elrontani egy ígéretes, ifjú növény növekedését.
Még a legelvakultabb hidrósok, és aerósok is igen óvatometrikusan nyúlnak ilyen szerekhez. Nagyon könnyen nem kívánt irányt vesz a növény fejlődése.

2010.06.17. 07:43
HeavyGrower
HeavyGrower

Kiskertesz

ha nem banod akkor oszel valaszolok a kerdesedre, de eddig ugy nez ki hogy van ertelme szinte 100%al gyorsabban no a noveny, vastagabb szara van mint az eddigieknek, eleg szepen fejlodik es en ugy gondolom hogy erdemes persze inkabb a kinti termesztoknek ajanlom ezt a szert mert nyulik terebejesedik es egy pc bxba azert nem biztos hogy jot tesz de ha van hely akkor lathatolag csak jot csinal.
nekem indoorban is eleg sok hejem van, ugy hogy ott is fogom hasznalni csak eloszor legyenek keszen a klonok
amugy meg ha nem ajanlatos akkor nem talaltak volna ki a mernokok, a tap cegnel. GONDOLOM EN
de kitudja

2010.06.17. 08:01
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 9 hozzászólás ]