|
|
Pontos idő: 2010.07.31. 20:51
|
Outdoor megoldások, technikák
| Szerző |
Üzenet |
|
Mezei Grower
|
 Outdoor megoldások, technikák
Ültetési, tápozási, és öntözési technikák, különböző talajok feljavításának megvitatása, .....stb. kapcsolódó topicok: kinti-termesztes/organik-szerves-bio-tragyak-teak-egyeb-okossagok-t569.htmlkinti-termesztes/kezdodik-a-szezon-t46.htmlModerátor: Ha valakinek alapvető kérdésekkel kapcsolatban van problémája, akkor előbb olvasson utána a fórumon. Ez a topic az alapokon (csíráztatás, nevelés) túlmutató technikák és egyéb módszerek megvitatására van fenntartva. Köszönjük!
|
| 2010.03.11. 00:37 |
|
|
Sponsor
|
|
 |
|
billi boy
DEA ügynök
Csatlakozott: 2009.12.09. 13:45 Hozzászólások: 17 Kiosztott: 0 Kapott: 0
|
 Re: Outdoor megoldások, technikák
Hello mit kéne csinálni ha nagyrészt agyagos a föld ahova a kicsinyeim kerülnének?
|
| 2010.03.11. 00:39 |
|
 |
|
tester
> HeavyGrower <
Csatlakozott: 2009.02.03. 15:16 Hozzászólások: 611 Kiosztott: 37 Kapott: 62
|
Gödröt ásni és kitölteni egy normális földkeverékkel. Ha annyira agyagos hogy megáll rajta a víz, akkor érdemes addig ásni míg el nem éred a következő réteget, ergó az agyagcserépen csinálsz egy lyukat alulra hogy elfolyhasson a víz. Ha valami ártérről vagy lápról van szó, ahol a talajon folyton áll a víz, emelt ágyást is lehet csinálni ami tulképp egy kupac föld, csak azt kell megakadályozni hogy szétterüljön. Pl gumi külsővel, teszkós szatyorral, de a virágföldes zsák is jó úgy ahogy van, csak ki kell lyukasztgatni az alját hogy be és elfolyhasson a víz. Az a baj ezekkel hogy feltűnő, de ilyen helyeken ritkábban jár ember.
_________________ http://www.egykalapalatt.info
|
| 2010.03.11. 00:39 |
|
 |
|
Mezei Grower
|
Egyébként az India Ajándéka c. mű ezt elég szépen leírja. (Az alapvető probléma az, hogy a gyökerek nehezen tudják átjárni az agyagos földet.)
Fel lehet javítani, de ez bonyolultabb. Vagy ahogy tester mondja, ásni bele egy nagy gödröt, és feltölteni jó fajta keverékkel. Az viszont fontos, hogy jó nagy gödröd legyen tele tápanyagdús földdel, amiben a gyökerek messze eljuthatnak.
|
| 2010.03.11. 00:40 |
|
 |
|
billi boy
DEA ügynök
|
Ez egy viszonylag magas hejen van ugymond hegyen ez miatt a jo talaj megtalálása necces kitudja mijen méjen van .Jol feltöltöm megfelelö földel erre gondoltam ln is csak nemtudom a viz mennyire fog megmaradni hogy nekeljen kimenni sürün ,nemlenne jo ha valaki is észrevenne ,bár elég ojan hejen van hogy ember oda nemigazán hiszem hogy megy csak a kannák elég föltünök ha sürün kell menni ,hüjegyerek minek cipeli a kannákat oda ahova ember se jár.
|
| 2010.03.11. 00:41 |
|
 |
|
Grasshopper
HeavyGrower
Csatlakozott: 2010.02.08. 20:34 Hozzászólások: 347 Kiosztott: 4 Kapott: 28
|
Azért mielőtt bárminek is nekiállsz ott, próbaként cipeld fel 1x 2x azokat a kannákat tele folyadékkal oda. Sztem utána nekiállsz keresni 1 helyet a völgyben.  Vagy leginkább víz közelében.
_________________ Azt mondják, elmebetegségben szenvedek... Pedig nem is szenvedek. Élvezem minden percét!
|
| 2010.03.11. 00:41 |
|
 |
|
billi boy
DEA ügynök
|
Tulajdon képen van egy bevált helyem csak ott meg az a baj hogy pár honapig áll a talaj viz és tavaéy is elvitte az öszeset mire megjöttem olaszbol pedig pár éve egy csapp viz sem volt termés is volt böven.De itt jöhet szóba a gumi meg a talajemelés.Na de majd alakul van még idö keresgélni is ha ugy alakul.
|
| 2010.03.11. 00:42 |
|
 |
|
Mezei Grower
|
tester írta: Ha valami ártérről vagy lápról van szó, ahol a talajon folyton áll a víz, emelt ágyást is lehet csinálni ami tulképp egy kupac föld, csak azt kell megakadályozni hogy szétterüljön. Pl gumi külsővel, teszkós szatyorral, de a virágföldes zsák is jó úgy ahogy van, csak ki kell lyukasztgatni az alját hogy be és elfolyhasson a víz. Az a baj ezekkel hogy feltűnő, de ilyen helyeken ritkábban jár ember.
Faágakat cölöpként leversz körbe, és abba töltöd a földedet, majd kívülről odadobálod köré a kiásott földet. Álcázod ágakkal, levelekkel. Ültethetsz köré csalánt is, az úgyis jól rejt, és egy idő után be is növi majd a gyom. Más: Kinti öntözésre van egy ilyen ötletem. Csatolmány: passzív öntözés.JPG Az Cervantes DVD-ből lestem el, csak itt alulról történne az öntözés egy, már kifejlett növénynél. A leásott flakonon nagyon kicsi lyukakat kéne ejteni, lehet hogy egy lyuk is elég lenne. A flakonba pedig mehetne mindig az éppen szükséges tápanyagokat tartalmazó oldat. Rejtés itt is kellene, meg lefedni a meleg ellen. Mit gondoltok?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
| 2010.03.11. 00:44 |
|
 |
|
bahamut
Smoker
Csatlakozott: 2010.02.11. 18:02 Hozzászólások: 61 Kiosztott: 0 Kapott: 0
|
Húúú ez de jó topic lesz most tervezek outot szval kérdezek is:D 50 liter föld elég e egy növénykének elöször ez majd ha odajutok akkor kérdezek többet is h pl mivel keverjek stb..  Peace 
_________________ Minek a zöld szem, ha vörös is lehet és ha e vörösség a természet zöldjétől ered
|
| 2010.03.11. 19:58 |
|
 |
|
Mezei Grower
|
bahamut írta: Húúú ez de jó topic lesz most tervezek outot szval kérdezek is:D 50 liter föld elég e egy növénykének elöször ez majd ha odajutok akkor kérdezek többet is h pl mivel keverjek stb..  Peace  kapcsolódó topicok olvasásra, az alapvető dolgokkal kapcsolatos hsz.-ok elkerülése végett, illetve sokminden a keverékek alapanyagairól  : kinti-termesztes/organik-szerves-bio-tragyak-teak-egyeb-okossagok-t569.html kinti-termesztes/kezdodik-a-szezon-t46.htmlnpk-tapok/kinti-termesztes/tapok-kintre-t57.htmlAmúgy igen, elég 50 L keverék bőven.
|
| 2010.03.11. 20:18 |
|
 |
|
malacz
> HeavyGrower <
Csatlakozott: 2009.12.21. 15:53 Hozzászólások: 479 Kiosztott: 27 Kapott: 15
|
Örülök, hogy újra megnyílt ez a topic! petitgrower írta: Kinti öntözésre van egy ilyen ötletem. Ennek ha jól értem az a lényege, hogy teli töltöd, aztán folyamatosan engedi ki a vizet ugye? Vagy csak az, hogy egyből a gyökerekhez jusson? Annyit tennék hozzá, hogy talán jobb volna ha az üveg teteje lenne felül és az alját kilyuggatni. Csak a kupakos rész nézne ki a földből és mikor locsolni akarsz csak lecsavarod. Rejteni is könnyebb lenne, csak rádobsz egy marék földet vagy levelet. Én a minap voltam helyet keresgélni, találtam egy ígéretes placcot de észrevettem, hogy rengeteg a vakondtúrás. Arra gondoltam mikor a gödröt ásom a feljavított földhöz talán érdemes lenne kibélelni nagyobb lyukú fémhálóval. Ezen a gyökerek át is bújhatnak ha akkorára megnőne, a vakondot viszont távol tartaná.
|
| 2010.03.12. 09:05 |
|
 |
|
Kiskertesz
HeavyGrower
Csatlakozott: 2010.01.15. 23:53 Hozzászólások: 207 Kiosztott: 0 Kapott: 20
|
Miért is akarod szegény kisvakondokat távol tartani a növényektől? Mindenféle tévhiedelemmel ellentétben a vakond ROVAREVŐ! És nem mövényevő. Ha "letámadja" a növényedet, akkor az azt jelenti, hogy a növény gyökere körül hemzsegnek a különféle talajlakó rovarok, gyűrűsférgek. Amik viszont előszeretettel csócsálják a friss, fiatal gyökeret. Egy kifejlett kendertőnél viszont már nem tud akkorát túrni, hogy kidöntse a növényt.
_________________ A nyuszi a legjellemesebb jószág a világon ! Űl a fűben, és nem szívja el.
|
| 2010.03.12. 10:19 |
|
 |
|
MerG
Grower
Csatlakozott: 2009.12.19. 18:03 Hozzászólások: 176 Tartózkodási hely: Amsterdam Kiosztott: 0 Kapott: 66
|
Idézet: Azért mielőtt bárminek is nekiállsz ott, próbaként cipeld fel 1x 2x azokat a kannákat tele folyadékkal oda. Sztem utána nekiállsz keresni 1 helyet a völgyben. Helyszínen egy kis vízgyüjtőt kialakítani ? egy kisebb vödröt leásol... s akkor nem kell cipelned 
_________________ Ami késik, az jön... Csak egy kicsit késik...
|
| 2010.03.12. 11:20 |
|
 |
|
sztyulett
DEA ügynök
Csatlakozott: 2010.02.12. 08:16 Hozzászólások: 7 Kiosztott: 0 Kapott: 0
|
A vakond a vízre megy, mert azt hiszi, hogy ott vannak a bogarak, amiket megehet, szóval szerintem érdemes azt a hálót betenni, kivéve ha nem szeretnéd locsolni a növényt. xD
_________________ ˝A költő attól bátor, hogy nyitva tartja az őrület felé vezető ajtót.˝
|
| 2010.03.12. 13:33 |
|
 |
|
Redstar
DEA ügynök
Csatlakozott: 2010.01.25. 10:53 Hozzászólások: 25 Kiosztott: 4 Kapott: 0
|
igen valóban nem a növényt eszi, de ha az útjában lessz a növényed gyökere akkor szépen elrágja és megy tovább  . te meg idegeskedsz hogy mé szárad el a növényed 
|
| 2010.03.12. 15:34 |
|
 |
|