Magbolt
Cannabis Seeds

Twitter

Share
Buzz

Link

Link
Cannabis Kultusz

JukeBox
JukeBox

Status

Smoked

Clear

Kender Fórum
Pontos idő: 2010.07.31. 20:51

Hozzászólás a témához  [ 74 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5  Következő
 Kenderfajták - kérdések/válaszok 
Szerző Üzenet
> HeavyGrower <
> HeavyGrower <

Kiosztott: 26
Kapott: 111
Új hozzászólás Re: Kérdések
Én is kezdő vagyok, így saját bőrömön tapasztalom az "öregek" bölcsességét: Haze-fajtákkal ne indulj kezdőként. A WW jó egynek, elég masszív, nem túl érzékeny fajta.

Ha egy tanácsot elfogadsz, ne a GH-tól vásárolj közvetlenül, hanem nézz szét alaposan a pick and mix seed oldalán, ott akár szemenként is összeválogathatod a dolgokat. Itt jópáran nem szeretik amúgy se a GH-t... én hajlamos vagyok hinni nekik ;)

2010.01.17. 14:16

Ingyen Poker

DEA ügynök
DEA ügynök

Kiosztott: 0
Kapott: 0
Köszönöm a hozzászólást Józsibácsi!

Az helyzet hogy a mag nem rendelve lesz hanem sógoréktól hozva, és ez az egyetlen magcég ami nem horror áron árul mixeket (rendelni nem merek)
A Haze faták, hát igen vacilálok én is, azért kezdő sem vagyok már,csak az indoorban, de összességében a növény nevelés az megy :)
Valljuk be őszintén hogy a sativa dominánsak jobban érdekelnek, akkor Hawaiian snow a haze-k helyett? azt hiszem az lesz, hogy veszek egy sativa és egy indica mixet.(és még ezt eldöntöm, de így is marad az alap koncepció, miszerint 1 indica 2 sativa :)

Várok továbbra is minden észrevételt, hozzászólást, anyázást, bármit.

2010.01.17. 15:09
A Hawaiian Snow is Haze.
Sokat nyúlik, és ugyanúgy kényes.
Bevett szokás ennél a fajtánál hogy magról indítva rögtön 12/12-t adnak neki.
A GH valóban nem túl jó. Egy fajtáról van konkrét tapasztalatom is. 8 hét helyett 11 és fél hét virágzás, de te tudod.
A Pickandmix pedig megbízható cég. A csomag diszkrét.
Esetleg meg tudod beszélni velük hogy küldjék ajánlva, tehát saját kézbe, bár ebben nem vagyok biztos. Egy próbát viszont meg érhet.

2010.01.17. 18:40
DEA ügynök
DEA ügynök

Köszönöm a felvilágosítást!

hát igen, szóval van még mit tanulnom, lehet második körben azért egy, egyből 12/12-be bepróbálom, valami csak lesz belőle, de maradok eleinte a szelídebb indica/sativa kombinációnál.

Esetleg jó genetikákat tudnátok ajánlani, kb 55 eu-ig és feminizáltat. (tudom hogy ez elég hülye kérdés)GH-n belül vagy akár kívül!

Lámpákról valami vélemény? Esetleg boxméretről?
KÖszönöm eddig is mindenkinek.

2010.01.17. 19:56
Chaosmaster

Kiosztott: 71
Kapott: 60
Idézet:
A Hawaiian Snow is Haze.
Sokat nyúlik, és ugyanúgy kényes.
Bevett szokás ennél a fajtánál hogy magról indítva rögtön 12/12-t adnak neki.

Bocs Petit, de a Hawaian Snow nem Haze,
eredeti neve
(MRNICE) SPICE,
Hawaian Indica X Hawaian sativa beltenyésztve,
60-70% indica a fenotípus, elég homogén.

Konkrétan greenhouse megint kever a szülőkkel, ők már Hawaian X Laosnak írják, de ők mindenhova laotiant írnak, ahol nem tudják minek kéne állnia...

2010.01.17. 21:39
Profil YIM Honlap
Bocsi!

Csak a Big Book of Bud-s ban, van olyan hogy Hawaiian Haze a GH neve alatt, ebből következtettem. Tévesen. Kép
Ezek szerint olyan szarul lopták el a genetikát, hogy a Mr. Nice Spice-jának 9 hetes virágzása meghosszabbodott 11 hétre? :ymdevil:

Te Dönci akkor neked a Spice kell!! Van olyan fenotípusa ami akár 7-hét alatt is beérhet.
http://www.pickandmixseeds.co.uk/products/mr-nice-spice

2010.01.17. 22:01
> HeavyGrower <
> HeavyGrower <

Kiosztott: 57
Kapott: 21
Új hozzászólás Re: Kenderfajták - kérdések/válaszok
Valaki ismeri ezt a fajtát :-\ http://www.amsterdammarijuanaseeds.com/ ... duct_id=47

leginkább arra lennék kíváncsi, hogy mit jelent a leírásban lévő utolsó négy sor, tömören... mer hát olvasom én csak nem értem :))

megköszönném ha valaki tudna segíteni

2010.01.21. 13:20
HeavyGrower
HeavyGrower

Kiosztott: 9
Kapott: 8
helo!
Az erdekelne hogy a vadkender miert nem jo fogyasztasra?...es ha a novenyt nem porzom be akkor is hatastalan
Egy haverom, aki maga is nagyon kezdo, vadkender magot ultetett es az abbol keszult anyagnak erezni lehetett a hatasat
En is talaltma egy vadon elo populaciot s erdekelne hogy van ertelme foglakozni vele, marmint hogy onnan szerezzek magot

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2010.02.01. 13:47
> HeavyGrower <
> HeavyGrower <

Kiosztott: 43
Kapott: 27
A vadkender azért nem jó a fogyasztásra, mert THC tartalma minimális...Az interneten, vagy Bécsben elég nagy populáció található MINŐSÉGI magokból ;) Ne pazarold az időd, pénzed és energiádat kitudja hányadik generációs útszéli magokra és plantekre....
peace

2010.02.01. 14:43
HeavyGrower
HeavyGrower

kossz az infot akkor megporbalok serezni valami minosegit :D

2010.02.01. 15:47
HeavyGrower
HeavyGrower

Kiosztott: 16
Kapott: 6
szerinted ha a vadkender is ugyanazt a hatást adná, akkor görcsölne itt bárki is a pro magok beszerzésével?

2010.02.01. 19:26
DEA ügynök
DEA ügynök

Kiosztott: 4
Kapott: 1
sőt hozzáteszem hogy még néha a seedbankok köztt is van hatásbeli különbség. értem ez alatt azt ha pl veszel egy xy fajtát két különböző seed banktol és ugyan akkor ugyanugy neveled őket lehet az egyik silányabb lesz.
tehat szerintem a vadkender projekt felejtős.

2010.02.01. 19:37
HeavyGrower
HeavyGrower

Új hozzászólás Re: Kenderfajták - kérdések/válaszok.
hali!
a rendelesemhez kaptam bonus 5db mandala safari mixet :D
http://www.mandalaseeds.com/html/safari_mix1.html
valaki ismeri a fajt mert nem talaltam tul sok infot rola...
valakinek van tapasztalata ezzel a fajjal?

elore is kosz

2010.03.06. 11:55
KITILTVA

Néha lehet találni olyan út mentén növő gazt ami ott van a szeren! Legalábbis velem ez történt egy tó parton az út mellett közvetlenül 4-5 tő kender nőtt egymás mellett láttam h 2 fiú hát kivágtam őket csak a poén kedvéért nem dobtam túl messze meg toppoltam a csajokat júliusban mentem arra legközelebb akkor már minden bibeszál barna volt hát gondoltam miért ne viszek belőle el egy szatyorral elég durva szaga volt sajnos az egész bepenészesedett a hülyeségem miatt de 1 buga megmaradt hát attól jobban betéptem mint bármelyik utcán kapható motyótól. Az egész egy árnyékos részen nőtt a furcsa az volt hogy a levelei nem azok az irdatlan vékony ruderalis ujjak voltak hanem kicsit szélesebb. Erre rá 1 hónapra elmentem újra megnézni megvan-e még hát megvolt a teteje lila volt (nem a hideg miatt hisz még nem is volt és a meleg se perzselhette meg mert majdnem teljesen árnyékban nőtt) a kezem fekete lett a gyantájától pedig csak a bugákat vagdostam le hogy kompaktabb legyen itthon láttam hogy mire vissza mentem hozzá ennyi idő után sajnos 'megcsalt' a környékbeli srácokkal :D és erősen felmagosodott de élvezhető volt a fogyasztása még így is. Benti 12/12es indítással kipróbáltam CFL alatt elég szépen szétesett több fenora valamelyik nagyon gyantás lett szinte teljesen fehér valamelyik csak gyenge kis bugákat hozott ami jobban ütött mint a másik. Összefoglalva tipikus sativa volt 6-7 hetes virágzással az én elméletem az hogy pakettból kipöckölte valaki a magokat mert szoktam arra felé szívni régebben páran. A furcsa nekem az hogy a ruderalis amit használnak a magcégek itthonról származik ezt több helyen is említik (Sensi-nek a Ruderalis Indica és Ruderalis Skunk-ja is magyar rudit tartalmaz) akkor mégiscsak lehet hogy sima ruderalist találtam amiből mondjuk 100ezerből pont ez a feno az ami ütött? Várom a válaszokat és az elméleteket. ;) Ui.: Itthon nem lilult a dolog csak palánta korba egy kicsit de gyorsan kinőtte bár virágzás vége felé elkezdtek befelé kunkorodni a trimlevelek és elszineződni én ezt nem lilulásnak hanem penésznek tudtam be mert előző kör inhalációja után megpermeteztem hogy nőljön szép nagyra de hát tudom h nem kellett volna ezért korai szüret lett belőle 4hetes virágzás után (így is barnultak már a bibék és kezdtek homályosodni a mirigyek). :D

2010.03.11. 17:14
Grower
Grower

Kiosztott: 2
Sziasztok nekem most négy napos a növénykém,kezdő vagyok ez az első kertem.szeretnék segítséget kérni a tapasztalt emberkéktől.az imént azt olvastam a hawai hóról hogy kényes,lehet hogy nekem kezdőnek kicsit sok lesz ez?
azt sem tudom miért lámpázzák már az elején12/12-be.
senkit nem szeretnék zaklatni vagy buta kérdésekkel bombázni de ha valaki tudna erről a fajtáról teljes magyar leírást lekötelezne.
előre is köszönöm.

2010.03.11. 18:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 74 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5  Következő