Magbolt
Cannabis Seeds

Twitter

Share
Buzz

Link

Link
Cannabis Kultusz

JukeBox
JukeBox

Status

Smoked

Clear

Kender Fórum
Pontos idő: 2010.07.31. 21:07

Hozzászólás a témához  [ 45 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő
 GROW Szamolo 
Szerző Üzenet
KITILTVA

Kiosztott: 0
Kapott: 0
Új hozzászólás Re: GROW Szamolo
szerintem vegyel egy 125 vagy 250 w os cfl es az eleg lesz nekik sot nagyon jo leszz es egy szobaiventit s minden ok ha gyenge fure vagysz akkor ne is termesz az ember azert termeszt sajatot hogy az jo legyen szart a diler is arul...szerintem mindenki a legjobbat akarja es a legtobbet ezzel te is igy kellene legyel es egyaltalan nincsen sok munka vele

2010.03.05. 07:46

Ingyen Poker

DEA ügynök
DEA ügynök

Helló Grezso!

Részben igazat adok neked, de szerintem megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy miért is döntenek egyesek úgy, hogy megtermesztik a sajátjukat. Miért hajtana egy kezdő egyből a legjobbra? Take it easy... Tapasztalatból mondom, hogy mindennél kevesebbet tud valaki a kender termesztés művészetéről, annál egyszerűbbnek tartja. Szerintem jelenleg pont elegendő az elméleti tudásom a termesztésről ahoz képest, hogy még csak év elején született meg az elhatározás, hogy saját zöldet fogok előállitani (mert hát a folyamat nulladik lépése az elhatározás, az első pedig az alapos utánaolvasás). Tudom milyen sok dologra kellene odafigyelnem, ha szörnyen ütös cuccra fájna a fogam, ezért is gondolkodom kicsiben igy elsőre. Persze a későbbiekben, mikor jelentős gyakorlati tudásom is lesz akkor majd megteszek minden tőlem telhetőtt, hogy kifogástalan körülményeket teremtsek a növényeimnek és akkor a jutalom is nagyobb lesz. :YUM:
De az elhatározottságommal nincs gond, ne félj! :)

Peace! :RSK:

2010.03.05. 20:49
Grower
Grower

Kapott: 66
SmokeWeedEveryDay nem gondolkodtál pl egy 100w HPSen ??? 8500 körüli lument ad le.... az neked pont megfelelne... egyébként a minimumot azért legalább haladja meg, vagy kisebb boxba gondolkodj akkor inkább !

Idézet:
Most készülök az első termesztésemre és persze nem örülnék annak, ha azért cseszném el, mert spóroltam a kellékek beszerzésekor,

Akkor miért nem akarod legalább a minimum lument megadni majd nekik ? :-B

2010.03.07. 12:33
HeavyGrower
HeavyGrower

Kiosztott: 16
Kapott: 6
SmokeWeedEveryDay írta:
gyengébb cucc = kevesebb munka, kisebb kiadások.]]

szerintem ez így nem igaz. a cucc erőssége/gyengesége leginkább a fajtától, és a szárítástól/érleléstől függ. rossz úton jársz. ne spórolj a melóval, mert bele is pusztulhat a növényed.
ha nem locsolod rendesen, kipusztul(hat).
ha nem tápozod rendesen kipusztul(hat).
ha sz@rsz a growboxra, le sem teszteled, sz@rsz a szellőzésre, a növényed rekord idő alatt kipuszul(hat)
spórolhatsz a fénnyel, spórolhatsz a profi földdel, spórolhatsz a maggal, meg ezzel-azzal, de ne a melóval spórolj. mert a meló nem kerül pénzbe, csak egy kis időbe.
bocs az offért, de így tudtam csak idézni, mert ebben a topicban megy a vita.

2010.03.07. 13:37
DEA ügynök
DEA ügynök

Na jó, bevallom, igy utólag én is helytelennek tartom a megfogalmazásomat ("gyengébb cucc = kevesebb munka, kisebb kiadások"). Valójában azt akartam mondani, hogy kevesebb cucc = kisebb kiadások. Bocs... Lehet, hogy igy ez sem feltétlenül igaz, de én igy gondolom. A melóval igazából semmi bajom, sőt, minnél boldogabbá tehetem majd a növényeimet, annál boldogabb leszek én is. :) :YUM:

Tudom, hogy egy átlagos grow-hoz nem feltétlenül szügséges pl. CO2 palack, cooltube, szénszűrő, stb., de van ahol úgy vannak az ilyen profi kellékek feltüntetve, mintha létfontosságuak lennének. Emiatt gondoltam, hogy a "minimum" sem szentirás, nem feltétlenül kell betartani és az alatt is lehet simán termeszteni... Úgy látszik végül csak elköltöm a pénzem egy MH-ra, majd később jöhet a HPS. (Egyébként a világitáson kivül mindennel kész vagyok már, growbox nearly finished! :) )

A kérdésem (" lehetséges-e a minimum értékek alatt sikeresen termeszteni? ") lezárva!
Válasz: nem...
Kösz azoknak, akik segitettek megoldani a problémát! :)

Peace! :RSK:

2010.03.07. 16:28
Grower
Grower

Kiosztott: 2
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni,hogy az én GB-be ajánlott lumenre 33600-at ír,de nekem egy 400-as hps van bent ami 58000 lumen.Tehet-e valamilyen kárt a növénybe vagy nem?Lehet hogy hülyeséget kérdezek ha igen nézzétek el nekem.A hővel nincs gondom,az ideális.üdv

2010.03.09. 15:34
> HeavyGrower <
> HeavyGrower <

Kiosztott: 26
Kapott: 111
A több fény sose árt.

2010.03.09. 15:39
Grower
Grower

Kiosztott: 2
Köszönöm Józsibácsi.
Gondoltam inkább megkérdezem nehogy baja legyen a fényáradattól,ha már az ajánlott sokkal kevesebb.

2010.03.09. 16:47
Újjonc

Na hájjhó mindenkinek!
Lenne egy kérdésem..még kezdő vagyok az indooros finomságokban és egy olyan kérdésem lenne hogy szerintetek az milyen megoldás hogy veszek egy 2dbos Tneonos pilácsot ami összvissz 150Wot eredményez.azért gondoltam erre a megoldásra mert a számláló azt dobta ki hogy a boxomnak elég lenne minimum 155W. költséghatékonyan akarom megoldani.csak azt nem tudom hogy ez nagyon hátrányos lenne vagy hanyagoljam ezt az ötletet és durrantsam be neki a 250W-os HPS-t? Előre is köszi a segítséget

Füstöljön :PSK:

2010.03.22. 20:03
> HeavyGrower <
> HeavyGrower <

Kiosztott: 58
Kapott: 21
azzal tuti többre mész, de egyébként a lumen adatot figyeld a neonnál!

2010.03.22. 21:28
KITILTVA

Józsibácsi írta:
A több fény sose árt.

joszibacsi en ezzel nem ertek egyet mert a tul sok feny sem nem eredmenyez jot pl tegyel egy novenynek 2000w hps t es meglatod szegenyke meghal

a fenyadag az ugy van kiszamolva a profik altal hogy:a napfeny nyaron 50000lux(lumen/negyzetmeter) es ha te meghaladod ezt az erteket sokkal akkor nem lesz okes ezert is van a szamolo ami szerintem a napfeny erosseget probalja utanozni es ami talan sokkal fontosabb a fenyerossegnel az az hogy a napfeny szinspektrumanak feleljunk meg ezert is ha jol utana gondolkodunk a dolgoknak akkor ugy lenne az igazi hogy vegbe egy feny floba mas feny ezert a profik hpsz es MH ot is hasznalnak egy grow ideje alatt es ok sem haladjak meg a megadott fenyerosseget

(pedig megtehetnek)

2010.03.23. 08:03
HeavyGrower
HeavyGrower

Kiosztott: 16
Kapott: 6
grezso írta:
pl tegyel egy novenynek 2000w hps t es meglatod szegenyke meghal

próbáltad már? vagy hallottál már olyanról, aki ezt ki is próbálta, és tényleg meghalt a növénye (persze nem túltáp meg túlöntözéstől, hanem konkrétan a 2000w-tól)
szerintem egy növény nem hal meg 2000w hps-től, max csak fölösleges neki annyit adni. egyébként meg egyetlen növényt is szét tudsz hálózni úgy, hogy igenis kelljen neki az a 2000w (persze nem egy pontból, hanem mondjuk 5X400W),csak az hosszú hónapok, esetleg évek munkája lenne.

2010.03.23. 10:00
Újjonc

Hello.Egy kis segítségre lenne szükségrm:)
Adott egy 40cm széles,90cm hosszú,és 140cm magas szekrény.Ezeket a méreteket beirtam a grow számlálóba és ezt dobta ki.
Ajánlott :
Fény:
Az ajánlott fény hasznalat 0.36 m2 az:
193.55 Watt vagy 12600 lumen, ezt az értéket (ln/lum) feltüntetik az izzokon

Vent:
Az ajánlott ventilátor teljesitmény az:
32.26 köbméter/óra (m3/h)

És akkor az lenne a kérdésem,hogy ehez a paraméterhez amit kiadott milyen lámpát ajánlotok a termesztés összes idöszakára?

Ha lehet akkor a lámpához és a ventillátorhoz tegyetek be linket:)
Szerencsére van villanyszerelő ismerös:D
Előre is köszönöm mindenkienek a segítséget...

2010.03.28. 10:16
Grower
Grower

milan. írta:
Hello.Egy kis segítségre lenne szükségrm:)
Adott egy 40cm széles,90cm hosszú,és 140cm magas szekrény.Ezeket a méreteket beirtam a grow számlálóba és ezt dobta ki.
Ajánlott :
Fény:
Az ajánlott fény hasznalat 0.36 m2 az:
193.55 Watt vagy 12600 lumen, ezt az értéket (ln/lum) feltüntetik az izzokon

Vent:
Az ajánlott ventilátor teljesitmény az:
32.26 köbméter/óra (m3/h)

És akkor az lenne a kérdésem,hogy ehez a paraméterhez amit kiadott milyen lámpát ajánlotok a termesztés összes idöszakára?

Ha lehet akkor a lámpához és a ventillátorhoz tegyetek be linket:)
Szerencsére van villanyszerelő ismerös:D
Előre is köszönöm mindenkienek a segítséget...

Hát linket nem fogok betenni mert mindenből létezik rengeteg típus és sokszor nem online megvenni olcsóbb de valamikor az ellenkezője az igaz majd te keresel. :)
Attól függ mennyire vaskos a kereted a dologra. 32köbös venti MH/HPS lámpák hűtésére édeskevés lesz mert amit kiírt az csak valószínűleg a légcserére vonatkozik a hűtés nincs beleszámolva. 15ezer lumen-t adnak le a 150w-os lámpák ha egész végig egy lámpát akarsz használni akkor CMH-t vegyél ha cserélgetni van időd meg jobban bízol a régi teknikában és nem akarsz bele vágni egy viszonylag új fejlesztési lámpa kipróbálásába akkor MH és HPS tartozékokat is kell venned de vannak univerzális előtétek és gyújtók is aminél csak az izzót kell cserélned de akkor még egy cool-tube is jól jöhet mert nem fog sütőt csinálni neked a szekrényből de ez CMH-nál nem probléma. A többinek meg olvass utána nem írok le neked több oldalt a témáról de itt egy link ahol elolvashatod nagyjából mi kell de az oldal többi részét is olvasd át alaposan.

[url]http://www.egykalapalatt.info/index.php?title=Lámpák_kender_termesztéshez[/url] ;) :SK3:

2010.03.28. 17:33
Újjonc

köszi a segítséget...
még egy kérdés,egy ekkora helyre enyi fénnyel mennyi növény fér el?

2010.03.30. 12:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 45 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő