| Szerző |
Üzenet |
|
Józsibácsi
Józsibácsi
Csatlakozott: 2009.11.16. 07:47 Hozzászólások: 1727 Tartózkodási hely: A szomszédom mellett Kiosztott: 34 Kapott: 155
|
 Re: Egy kis villanyszerelés...
Szólni kell egy szakinak, hogy jöjjön, és cserélje le a kismegszakítókat, és húzzon be 2,5-es vezetékeket. Házilag, hozzáértés nélkül (ez a fontosabb kitétel) nem érdemes nekikezdeni. Főleg azért, mert az áram nagyon barátságos, bárkivel kezet ráz, de ez gyakran megrázó élménnyé alakul.
_________________ Franc a pofájába, idejön reggel 8-kor, oszt még a nevét se tudja. Józsibácsinak hívják!
|
| 2010.02.07. 15:29 |
|
|
Sponsor
|
|
 |
|
sógun
|
3x25=75...bőven megvan..de inkább 4 es kábel kéne...a helyiségedet biztosítsd le csinálj egy FK táblát minden körnek egy egy megszakítót 5x4 es betáp az FK-nak és onnan tovább az órából megy a megszakítókhoz kb 10es kábel ott is ki kell cserélni egy csomó mindent..de sztem nem is tudod mi az az FK tábla, nem még hogy miképp kell bekötögetni...EZT CSAK SZAKIVAL CSINÁLTASD MEG MERT NAGYON NAGY BAJ LEHET EBBŐL HA ELRONTOD nem viccelünk... ez komoly téma és hamar baj a vége.. vagy menj el villanyász tanfolyamra, vagy menj el villanyász mellé segédnek és kérdezz sokat..de ha nem láttál még ilyet akkor ne állj neki....
|
| 2010.02.07. 16:58 |
|
 |
|
kozmo
|
szerintem inkább szakember csinálja... egyébként 1600W-hoz nem kell 18A...
|
| 2010.02.07. 23:10 |
|
 |
|
kozmo
|
Idézet: baj csak ott van, hogy tegyük fel egy közepes méretű leánykollégium terpeszkedik a villanyszerelésre váró helyiségben 5 CMH alatt remélem aztán a hírekben nem olvashatunk majd a dologról 
|
| 2010.02.08. 14:52 |
|
 |
|
sultan
> HeavyGrower <
Csatlakozott: 2010.01.14. 07:50 Hozzászólások: 1054 Tartózkodási hely: A fűben hempereg Kiosztott: 58 Kapott: 101
|
"aki nem annyira exhibicionista az PÜ-ben is írhat és akkor nem verjük nagy dobra, hogy ki ő"
Ez nem exhibicionizmus kérdése, de a kérdésekből és válaszokból is nagyon sokat lehet tanulni. Szóval engem nem csak a cél érdekelne, hanem az oda vezető út is, mert sok hibát ki lehet velük küszöbölni. Azt mondják az okos ember más kárán tanul.
Amúgy mit szoktatok csinálni az irgalmatlan magas villanyszámlával? Hogy lehet kimagyarázni, hogy egyik napról a másikra ugrásszerűen megnő? Pl. ha beteszek két 600w-os HPS-t + hűtés + szivattyú annak azért van fogyasztása, nem foghatom egy légkondira.
_________________ Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem. (Salvador Dali)
|
| 2010.02.09. 11:09 |
|
 |
|
butykos
|
Van aki nem akar feltűnni és ezért privátban segít. Ezt szerintem tiszteletben illik tartani, függetlenül attól, hogy ki mit "szeretne" és mi "érdekli" 
Pepin kérdése nyilvánosan lett feltéve, csak a válaszok egy része jött magánban, amit ki is tett/tesz a közösbe, így én pl. nem látok ebben semmi kivetni valót.
A villanyszámla meg attól függően "irgalmatlan", hogy egy többgenerációs családi ház villanyszámlájához csapsz-e hozzá 2 600W HPS+hűtés+ akármit, vagy egy 28 m2-es garzonéhoz
A villanyszámlát különben fizetni szokás , és mivel a villanyórát meg tilos buherálni, ezért ez nem is lesz itt fórumtéma
|
| 2010.02.09. 15:36 |
|
 |
|
Mr.Paradicsom
DEA ügynök
Csatlakozott: 2009.12.28. 17:31 Hozzászólások: 40 Tartózkodási hely: On the soil Kiosztott: 2 Kapott: 2
|
Húúúú, én közel sem vagyok szaki, de érdekelne hogy jött össze ennyi amperka?  Hány darab hegesztő trafót akarsz üzemeltetni?  Én a Te helyedben minden hova tennék kismegszakítót...nem csak körönként, hanem lámpánként.Sokan azt mondják ez felesleges, de nem mindegy, hogy kísérletezel, hogy melyik a rossza, ha több van egy körön, vagy ránézel a táblára és látod, hogy hol a bibi!? 
|
| 2010.03.07. 15:30 |
|
 |
|
greenpies1
DEA ügynök
Csatlakozott: 2010.01.10. 12:14 Hozzászólások: 7 Kiosztott: 0 Kapott: 0
|
Sziasztok!
Kezdjük ott h nincs kedvem időm energiám villanyt szerelni:D sosen kedveltem az ilyesmit, de becsülöm a villanyszerelőket:D Nekem mindössze annyi kéne, hogy hogyan csinálhatnám meg azt h van egy vezetékem aminek a végén 4 db E27es foglalat van és amint bedugom a konnektorba voilá vlágít. Ezt nem lehet készen megvenni? v vmi ötlet? Bocs de nincsenek ilyen téren tapasztalataim..:S Köszi a segítséget!
|
| 2010.03.08. 13:17 |
|
 |
|
Kiskertesz
HeavyGrower
Csatlakozott: 2010.01.15. 23:53 Hozzászólások: 302 Tartózkodási hely: többnyire asztal alatt Kiosztott: 0 Kapott: 46
|
Vanni van ilyen foglalatos-dugvillás kábel. Úgy hívják, hogy Stack-lámpa. Rendszerint 3-5 méternyi vezetékkel van szerelve. De árban többe kerül, mintha egy villanyszerelő az alkatrészekből összeszereli, a megfelelő kábelhosszal.
_________________ A nyuszi a legjellemesebb jószág a világon ! Űl a fűben, és nem szívja el.
|
| 2010.03.08. 17:11 |
|
 |
|
greenpies1
DEA ügynök
|
értemértem. Akkor annyiban segíthetne aki ért a dologhoz és van egy pár szabad perce, hogy milyen kellékeket vegyek. 4db CFL izzót szeretnék egy méteres kábellel.
|
| 2010.03.09. 11:47 |
|
 |
|
turupp
DEA ügynök
Csatlakozott: 2010.03.07. 13:42 Hozzászólások: 28 Kiosztott: 1 Kapott: 1
|
Heló haver. Holnap segíthetek, ma nem bírok sok dolgom van,de holnap utánanézek.
_________________ Vigyázat! Veszélyesen kezdő!
|
| 2010.03.09. 14:07 |
|
 |
|
Kiskertesz
HeavyGrower
Csatlakozott: 2010.01.15. 23:53 Hozzászólások: 302 Tartózkodási hely: többnyire asztal alatt Kiosztott: 0 Kapott: 46
|
greenpies1 írta: értemértem. Akkor annyiban segíthetne aki ért a dologhoz és van egy pár szabad perce, hogy milyen kellékeket vegyek. 4db CFL izzót szeretnék egy méteres kábellel. A szükséges anyagok: 4 db. E27-es porcelán foglalat (lehetne, ugyan bakelit, vagy PP is, de a kerámia hő, és fényálló) 2db 5-ös sorkapocs 3 méter 3x0,75-ös kettős szigetelésű vezeték 1db földelt dugvilla. 1 méter 1,5mm-es tömör, szigetelt falkábel, fekete, vagy kék. A szigetelt vezetékből vágj le 4db 50 centis darabot, és mindkét végéről fejtsd le a szigetelést. A külsőt kb. 4-5 centi hosszon, az egyes vezetékeken meg kb. 8mm hosszon. A maradék 1 méteres vezetéknek is kopaszd meg ugyanígy mindkét végét. A falkábelből 5 centis darabokat vágsz le, 10-et. Mindkét végéről kb. 1 centi hosszon levágod a szigetelést, majd U alakúra meghajlítod. Az egyik sorkapocs egyik oldalán az érintkezősávot összekötöd az U alakú idomokkal. Így a másik oldalán végig lesz áram. A másik oldalon az első csatlakozóba csavarozd be az 1 méters kábel egyik szálát, mégpedig vagy a kéket, vagy a barnát (egyes kábelekben barna helyett fekete, vagy vörös a szigetelés). A méteres szakasz másik vége megy a dugvillába. A sorkapocs többi szabad csatlakozójába az 50 centis darabok azonos színű vezetékeit rögzítsd, egyenként. A másik sorkapoccsal hasonlóképp járj el, mint az előzővel. Vagyis egyik oldalon az átkötések, másik oldalon egyenként a vezetékek. Az 50 centis kábelek másik végét pedig a foglalatokba kösd be. A foglalatoknál kimaradó zöld-sárga, vagy zöld vezetéket a fényvetőhöz kösd, ez lesz a földelés. A zöld-sárga, vagy esetleg zöld jelű vezetékeket is összekötheted egyszerre, ezek nem érzékenyek annyira a szoros rögzítésre. De, akár ehhez is vehetsz egy 3. sorkapcsot. A lámpák felszerelése után a sorkapcsokat is rögzítsd valahova, ne lógjanak a levegőben. Ennek a szerelési módnak a lényege az, hyogy így egyszerre egy dugaljból lehet a 4 kámpát üzemeltetni. A maradék falkábel segítségével az összes, földelendő részt, magyarán az elektromos berendezésekkel érintkező fémrészeket össze tudod kötni, így 1 kicsit nagyobb a biztonság.
_________________ A nyuszi a legjellemesebb jószág a világon ! Űl a fűben, és nem szívja el.
|
| 2010.03.09. 14:54 |
|
 |
|
greenpies1
DEA ügynök
|
köszi szépen a segítségeteket. 3db himalája arany csajszi nagyon fog örülni a szerelgetésnek egy héten belül;)
|
| 2010.03.09. 20:25 |
|
 |
|
billi boy
DEA ügynök
Csatlakozott: 2009.12.09. 13:45 Hozzászólások: 17 Kiosztott: 0 Kapott: 0
|
Sziasztok a kérdés a következö van egy lámpa szettem itthon találtam csak mindenféleirás levan kopva a traforol ,anyit lehet todni hogy 160 vattos higany lámpa van beletekerve de én gondoltam beletekerhetem e a hps lámpát gondolom hasonlo vatt számut,lehetséges ez?
|
| 2010.03.09. 21:58 |
|
 |
|
uromboros 77
Grower
Csatlakozott: 2010.01.04. 09:31 Hozzászólások: 134 Tartózkodási hely: ZÖLDERDÖ Kiosztott: 2 Kapott: 0
|
Ha jól tudom azokhoz más gyújtó való.de szerintem trafó is.
|
| 2010.03.09. 22:19 |
|
 |
|