Magbolt
Cannabis Seeds

Twitter

Share
Buzz

Link

Link
Cannabis Kultusz

JukeBox
JukeBox

Status

Smoked

Clear

Kender Fórum
Pontos idő: 2010.07.31. 21:06

Hozzászólás a témához  [ 14 hozzászólás ] 
 In vagy Out 
Szerző Üzenet
Smoker
Smoker

Kiosztott: 0
Kapott: 0
Új hozzászólás In vagy Out
Ezt a témát azért nyitom, hogy ide leírhatnánk ki mejkre esküszik miért mejk jobb vagy kevésbé szerintetek. Mert a mi városkánkban azt hiszi minden ember h a "szabados" az max csak nem rossz lehet és a "lámpás" a zsírkirály amivel nem eljesen értek egyet ezt szeretném letisztázni h valóban igy van e de szerintem nem:

2010.03.08. 19:19

Ingyen Poker

Új hozzászólás Re: In vagy Out
Üdv!

Alapjában véve kompromisszumokról van szó szerintem. Valóban az egyik ezért, a másik azért jó.

Ha nem csak azért termesztesz mert tépni akarsz, hanem azért is, mert szereted ha növényeket gondozol akkor in (is :) )
Ha tuti jó, igazán ütős zöldet akarsz relative olcsón, és megvan a biztonságos helyed hozzá akkor out. Egyébként azon a véleményen vagyok hogy a kinti termesztés semmivel sem kíván meg kevesebb tudást, mint a benti, viszont jó ha bent elő tudod készíteni a kinti projektet.
A kinti fű általában erősebb (oda én csak a bio kajákat ajánlom, mondjuk inbe is, mert jobb az íz).
Kint többet kapsz, bent meg kell fizetned az árát, kell a sok felszerelés, de sokmindent megtudsz a növényről, mert mindig ott van egy karnyújtásnyira tőled. Ez esetben már tudományosabb a grower érdeklődése, hiszen akarva-akaratlanul, sok mindent megtud a fejlődést befolyásoló tényezőkről.
A benti általában gyengébb, mert a természetes körülmények csak részben biztosíthatóak, itt gondolok többek között a THC szintet befolyásoló UV sugárzásra (ha jól tudom ez fontos tényező a hatóanyagtermelés szempontjából) és még sokminden másra (páratartalom, ....)
Az ideális alaphelyzet szerintem a konteneres háztáji, kinti termesztés lenne, jól megválasztott esetleg MO.-i klímához nemesített fajtákkal (go to the future :p ), mert ott a benti, és kinti előnyei együtt vannak jelen, viszont a kinti hátrányaival együtt.
Mindemellett vannak olyan fajták amelyeket kint sohasem nevelsz fel végig (pl tiszta Haze és társai), mert olyan hosszú az érési idejük, vagy nem szeretik ezt a klímát, viszont bent, ha ügyes vagy biztosítani tudod az eredeti élőhelyéhez hasonló feltételeket. És itt már a földrajzi területekhez kötődő genotípusokról is lehetne beszélni, amelyekből összetevődik egy növény .

2010.03.08. 20:29
> HeavyGrower <
> HeavyGrower <

Kiosztott: 27
Kapott: 15
A magam részéről én inkább a kinti termesztést részesítem előnyben. Szinte ingyen van, 2x-3x akkorára megnő, és mint említették valamivel erősebb is lehet.
Az én stratégiám az, hogy márciusban (mondjuk a héten :) ) kezdem őket előnevelni, aztán április eleje-közepe felé mennek ki az istenhátamögé a f*** előkészített talajba. Hetente 2-3 alkalommal kimegyek locsolni + néha viszek nekik kaját. Ez igazán nem nagy vesződség ahhoz képest, amit majd ősszel kapok tőlük.
Persze kinn fennáll a veszély, hogy megbetegszik vagy tönkreteszi valami állat (pl. egy vadász :p ).
A bentinek pedig megvan az az előnye, hogy te irányítasz mindent és egész nap együtt lehetsz a picikkel. Mikor még itthon vannak a kis palánták, félóránként bejárok hozzájuk gyönyörködni, egyszerűen fantasztikus érzés :YUM:
Szóval én inkább out párti vagyok, de úgy veszem észre, hogy itt a fórumon a többség inkább in-ben csinálja. Szóval itt tényleg kompromisszumokról van szó. Ki-ki döntse el magának, hogy melyik fekszik neki jobban, rosszul egyikkel sem járhat.

2010.03.09. 10:07
HeavyGrower
HeavyGrower

Kiosztott: 16
Kapott: 6
indoornak egyik nagy előnye, hogy tudsz variálni, fajtákat, módszereket tesztelgetni.outban is tudsz fajtát tesztelni, de ahhoz vagy sok hely kell, vagy sok idő. ha pl. 10 fajtát ki akarsz próbálni, és csak outban tudod nyomni, akkor bizony vagy keresel egy olyan helyet, ahol 10 növényt fel tudsz nevelni (esetleg szétrakod azt a 10-et különböző helyekre), vagy 10 év alatt évente egyet:( én is szeretnék outot, de sajna hiába vidéken élek, rohadtul minden négyzetméter ember által lakott/járt/művelt hely itt a környéken.
indoor mellett szól még az is, hogy ott nem kell októberben egy éves füvet szívnod (ha egyáltalán marad a tavalyiból még októberre)

2010.03.09. 12:03
Smoker
Smoker

Értem én most vágok bele az outba csak már 4 dik levélpár nyílik kifele és az idő még szar szval sztem ez is egy hátrány h nem tudhatom pontosan h neveljem elő mikor lesz jó az idő.... (vagy az nem baj ha túl sokáig van elő nevelve a paradicsom?) Szval nekem most van egy nagyon f@sza out hejem ahova akár napi kétszer is kimehetek akkor jobban megéri azt választanom? És terméshozamnál tövenként nagyon kb ra mennyire számíthat az ember bio tápokkal mert ez is kérdés lenne h hol nagyobb a hozam...(lehet kicsit kapzsi vagyok de jó lenne ha jövő szüretig kibírná:D)

2010.03.10. 22:28
Admin
Admin

Images: 3
Kiosztott: 40
Kapott: 67
Kibirja az nyugi...
A kinti cucc mindig is jobb volt mint a benti, más az íze más minden, valamit sok előnye van a kinti termesztésnek:, szinte ingyen van, kevesebb a kockázat, nem vagy lekötve annyira mint a bentinél, stb.

Ha a környéken nincs vadkender akkor hajrá, ha meg van az sem olyan nagy probléma csak nem olyan lesz.

2010.03.11. 04:48
Profil Personal album Honlap
> HeavyGrower <
> HeavyGrower <

bahamut írta:
vagy az nem baj ha túl sokáig van elő nevelve a paradicsom?

Nem, sőt annál nagyobb eséllyel indul majd odakint. Csak értelemszerűen minél nagyobb, annál nehezebb lesz feltűnésmentesen kicsempészned.
Kiültetés előtt meg fokozatosan szoktasd a kinti körülményekhez. Először tedd ki az udvarra v. teraszra 1-2 órára, másnap 2-3-ra, és így tovább...
Ha jobb lesz az idő, talán kb. 2-2,5 hét múlva elkezdheted kiszoktatni (ez még +1 hét) és utána akár ki is ültetheted. Ez úgy április eleje-közepe, addigra illene, hogy szebb idő legyen.

2010.03.11. 08:56
Smoker
Smoker

Értem ezt a magot ugy kaptam tapasztaltabb ismerőstől. De gondolkozok a Dutchpassion 1 colour mixében is kb másfél két hét múlva rendelném meg azzal még nem vagyok elkésve ugye? :D Jah és indítok naplót azokkal a magokkal csíráztatástól :D A többit már ott kérdezem

Peace :PSK:

Bocs h kicsit be offoltam...

2010.03.11. 11:05
Smoker
Smoker

Nálunk annyira lenézik az outot h eszméletlen... It a szabados=szar kera..Pedig az ugynevezett lámpásban is grammonként 3-4 mag van ami nekem kicsit gyanús.. Igazából sajnos még sosem találkoztam igazi magtalan cuccal..
Outban a magosodást hálóval teljesen el lehet kerülni szerintetek? És pl pH- ra az out nem anniyra érzékeny mint inben vagy fajtafüggő ez is?

2010.03.11. 11:09
> HeavyGrower <
> HeavyGrower <

bahamut írta:
Outban a magosodást hálóval teljesen el lehet kerülni szerintetek?

Én még nem próbáltam de szerintem igen. Viszont nem ajánlanám mert igencsak feltünő lenne.

bahamut írta:
gondolkozok a Dutchpassion 1 colour mixében is kb másfél két hét múlva rendelném meg azzal még nem vagyok elkésve ugye?

Ezzel messze jobban járnál mint a "kapott" maggal, ami gondolom pakkból lett kiszéve.
És nem, nem lennél elkésve, még akkor sem ha majd csak valamikor májusban ültetnéd el. Persze akkor jóval kisebbre nőne ami = kevesebb hozam.

2010.03.11. 12:29
Smoker
Smoker

Értem köszönöm a választ egyébként nem gerilla lenne hanem tanyán szval ha megtalálnák mindegy h van háló vagy nincs. De majd körbe nézek a határban baromi alaposan és ha találok egy rudit akkkor ki kell nyírjam a jó cél érdekében...Bár sokra nem mennék vele szerintem gondolom a szomszéd faluból is átjön a pollen..

Meg egy utcsó kérdés: Előneveléskor 24/24? vagy kevesebb kell mert nem tudom mit szólna kiültetéskor az estéhez...

2010.03.11. 16:06
DEA ügynök
DEA ügynök

A növény a fényben fotoszintetizál, tápanyagot, energiát gyűjt, a sötétben növekszik.

2010.03.11. 19:12
HeavyGrower
HeavyGrower

Kiosztott: 16
Kapott: 6
g0m3a írta:
A növény a fényben fotoszintetizál, tápanyagot, energiát gyűjt, a sötétben növekszik.

fényben is biztosan nő valamennyire. nekem volt 3 ww-m, amik 20 napig voltak 24/0-ban és elég sokat nőttek ez idő alatt.

2010.03.11. 21:47
> HeavyGrower <
> HeavyGrower <

Kiosztott: 24
Kapott: 50
g0m3a írta:

Ez hülyeség

2010.04.12. 17:01
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 14 hozzászólás ]