|
|
Pontos idő: 2010.07.31. 20:47
|
Hydro?miért?hogyan?mi kell hozzá?
| Szerző |
Üzenet |
|
sógun
|
 Re: Hydro?miért?hogyan?mi kell hozzá?
Hmmm és akkor te mit nevezel talpmelegnek? ez érdekelne...15fok alatt oly mértékben lelassul az anyagcsereéjük h alig nő 10 fok alatt meg leáll.... és a levegőhöz képest nem lehet melegebb a víz.. de az általános szabály inkább az h 5-max 10fok eltérés lehet... tehát ha hidegben is lehet ..akkor extrém esetben 15fokban csinálod és kb 5fok a víz.... ez azért kissé durva lenne.... persze lehet h én rosszul tudom... én csak egy lelkes kis kezdő vagyok, de ilyen információkat tudtam eddig.... ha te másképp tudod kérlek oszd meg velem mert nagyon érdekelne...majd egyszer szeretnék én is egy hydro rendszert csinálni.... 
|
| 2009.11.29. 20:32 |
|
|
Sponsor
|
|
 |
|
kozmo
|
A levegő hideg, de a tápoldat melegebb (20C). Nem kell a tápoldatnak hidegebb lenni. Működik, használják, például a virágkertészetekben...
|
| 2009.11.29. 20:40 |
|
 |
|
sógun
|
tehát fél fásszárú növények esetében ahol igazából maximumon van kihajtva növény mint ahogy esetünkben ez szükséges hiszem itt mindenki a virágért hajt... Ha szegfűt csinálnék engem sem érdekelne sok sok tényező de ebben az esetben..lehet h felére csökkenne a hozam... míg mondjuk egy szegfűnél meg oly mindegy hogy egy héttel előbb vagy később fog virágozni....
nem tudom.... nálam így is kb egy 3.5KW os klíma 24h-n keresztül páramentesít és mellette van még egy 10l/24h páramentesítő szintén non stop és így tudom tartani az 55% párát....néha picit alá is megy de 50 alá soha!!!
ha mondjuk fénynél van nálam 21-22fok és a folyadék meg lenne 25fokos... akkor mennyi kipárolgásom lenne? kb 3x ennyi.... de már így is fél Paks csak nekem termel....
és akkor a várható penészről még említést sem .
|
| 2009.11.29. 21:04 |
|
 |
|
kozmo
|
hát hydronál, aeronál külön tartályba van a tápoldat, minimális a párolgás a konténerekből vagy a táptartályból. Ha világos szakaszban 26C-van akkor a párád is lejebb vándorol. (relatív páratartalom függ a hőmérséklettől is). Nem esik a hozam esetünkbe sem. Egyébként a tápoldat hőmérséklete nagyban befolyásolja a viszkozitását is sejt szinten... Ahol célszerű alacsonyabb hőfokot tartani az az aero. lásd: http://www.cannabisculture.com/articles/1378.html
|
| 2009.11.29. 21:19 |
|
 |
|
B.Bandi
DEA ügynök
Csatlakozott: 2009.11.18. 10:15 Hozzászólások: 11 Kiosztott: 1 Kapott: 0
|
Sziasztok! A segítségeteket kérném:hosszú ideig tartó földes rendszer után hydrózni fogok.Vettem egy profi szettet profi helyen,meg barkácsoltam egy másikat,ami lehet,hogy jobb is lett:)Plusz lesz egy földes is,csak azért,mert látni akarom a különbséget:)Magok:dutch passion :taiga (autómatikusan virágzó,kb 50-90 cm-re nő,a másik egy orange bud lenne,vagy blueberry,de ez csak egy db.(a gyári hydróba lenne)a kérdésem az lenne,hogy mekkora gondot jelent a csajoknak az,hogy az orange bud miatt magasabban kell tartanom a lámpát?Nem megy ez a bugák rovására?Fim módszert használnám és tördelést a nagyobb hölgy esetében. A hölgyek 1m2-n vannak,400w hps megvilágítással.Szerintetek tegyek be több csajszit,mint ez a 3?Képet is fogok feltenni a barkács Hydró-ról.Tápom van,minden elolvastam az adagolásról. Köszönet!
|
| 2009.12.01. 12:09 |
|
 |
|
kozmo
|
az alacsonyabbak alá tegyél valamit, akkor egy szintbe lesznek
|
| 2009.12.01. 12:12 |
|
 |
|
Zhek
DEA ügynök
Csatlakozott: 2010.02.04. 11:11 Hozzászólások: 9 Kiosztott: 0 Kapott: 0
|
Sziasztok, szeretnék többet megtudni erről a "hydro" témáról, úgy lehet venni hydro magokat vagy ezt a termesztő alakítja ki a nővényén??ha a termesztőnek kell meg csinálni ezt akkor legyen szíves valaki leírni hogy ez hogy is megy folyamatok meg ilyenek. légyszíves köszönöm Moderátor.: Rengeteg adat van itt fent az oldalon. pl.: hydro/hyrdo-t217.html Ha valóban érdekel akkor először olvass róla kérlek, mert annál kompikáltabb hogy valaki pár szóval leírja itt neked. Ha olvasol, sok minden tiszta lesz! Ha szeretsz mozizni és megy egy kicsit az angol akkor nézd meg ezt: http://www.youtube.com/watch?v=avipzVVmpL8 Písz!
|
| 2010.02.10. 19:08 |
|
 |
|
Grasshopper
HeavyGrower
Csatlakozott: 2010.02.08. 20:34 Hozzászólások: 347 Kiosztott: 4 Kapott: 28
|
Kérdésem lenne a hydros rendszerekkel, illetve 1 bizonyos rendszerrel kapcsolatban. Sokat gondolkoztam, hogy mi lenne a legmegfelelőbb megoldás, arra az esetre, ha nem tudok a növényeim közelében lenni, csak hetente egyszer. Arra jutottam, hogy építek egy hydro tartályt. A tartály 56 literes. Ebbe tettem 4 db 11x11x11 cm-es kosarat. Nagyjából a kosarak alá 4 db kis porlasztót illetve egy kis szivattyút, ami a keringetést fogja megoldani. (képek csatolva) Értelemszerűen 4 db növény kerül bele. Klonok ugyanarról a feminizált anyáról. Hétvégi ház terasz project…
1. A tartály valamennyire átlátszó, próbáljam-e leburkolni valamivel, az algásodás miatt?
2. A vizet állandóan keringessem, vagy elég egy időkapcsoló segítségével naponta többször pár percig járatni?
3. A levegőztető állandóan járjon, esetleg csak nappal, vagy csak napi pár alkalommal.? (felraktam a csőre egy szabályzót is, amivel a porlasztás intenzitását tudom szabályozni.)
4. Ahol növekednének, fél éve mérem a csapvíz ph-ját ami állandó 6,3-6,5. (karsztvíz) Ha ehhez tápanyagot keverek, és mindig ugyanazt, akkor is kell a ph-val szórakoznom, vagy végig tudom vinni anélkül is?
5. Milyen meleg lehet a folyadék a tartályban maximum?
Előre is köszi a segítséget.
Peace
G.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
_________________ Azt mondják, elmebetegségben szenvedek... Pedig nem is szenvedek. Élvezem minden percét!
|
| 2010.03.09. 15:10 |
|
 |
|
shivaree16
Grower
Csatlakozott: 2009.04.22. 19:12 Hozzászólások: 135 Kiosztott: 10 Kapott: 12
|
1: Két réteg Isoflex ragasztó. Fény nem juthat be. 2: Nem kell keringetni. 3: Nem kell szabályozni. Maxon éjjel-nappal. Oxigénből sose elég. 4: A ph változik. Figyelni kell folyamatosan. 5: 22C. 24C felett borítékolható a gyökérhalál vagy a folyamatos H2O2 kúra.
-Ne csinálj outban dwc-t. Felforr a táp. -Egy tartályba egy növény. Az összenövő gyökerek miatt kezelhetetlen és szétválaszthatatlan.
|
| 2010.03.10. 19:06 |
|
 |
|
Grasshopper
HeavyGrower
Csatlakozott: 2010.02.08. 20:34 Hozzászólások: 347 Kiosztott: 4 Kapott: 28
|
Köszi az észrevételeket! Akkor a fény elzárását egyben a doboz hőszigetelésével oldom meg. Kap körbe egy 5 cm-es styrofoam réteget. És esetleg le is ásom kicsit. Úgy nem tud felmelegedni benne a folyadék, legalábbis nem 22-24 fokra. A 2. pontban a keringetés alatt az agyaggolyókra való tápanyag szivattyúzást értettem. Állítható csepegtető van a végén. A kérdés a locsolásra vonatkozott. Állandó, vagy mondjuk 24 órában 4-6 szor? A ph folyamatos figyelése heti 1 alkalommal lesz kivitelezhető.  Akkor tudom pótolni az elhasznált-elpárolgott vizet is. (tényleg, mennyi használódhat el egy ilyen rendszerben 1 hét alatt. És csak azt kell pótolni, vagy cserélni kell részben vagy egészben?) Hát, a gyökerek összenövése. Nem tudom… Nagyon sok gyári rendszer is így működik. Nem hiszem, hogy ez gondot okozna. Pl: http://www.yaroots.com/dwc_advanced_sub.htmlhttp://hydrosandmorestore.com/18_gallon_units De még mindig beletehetek egy osztót, ami megosztja négyfelé. Kiváncsi vagyok mások mit mondanak...
_________________ Azt mondják, elmebetegségben szenvedek... Pedig nem is szenvedek. Élvezem minden percét!
|
| 2010.03.10. 20:23 |
|
 |
|
sógun
|
levegő álladóan.... szivattyú minek? a kosár a víz felett van épp hogy nem éri el és a buborékok nedvesítik.... heti 1 az túl kevés lesz.... naponta kell majd meglátod... 4nönény ekkora tartály... nagyon hamar meg fogja enni... heti 1x felejtd el... bele se kezdj.... ha egy növi egy nap alatt benyel 1l ami több is lesz ha nagyobb lesz.... akkor.... gondolom érted... a gyökerek összenövése majd meglátod h gond e vagy nem... próbáld ki....a vized kevés, a földfelszín egy forró nyári napon túl meleg lesz és gyökerek megfő nem, ha pedig hetente mész akkor még a ph és ec gondot leszámítva ki is fog száradni.... tehát az előttem szólóhoz csatlakoznék magam is.... gondolom műszereid vannak már....
|
| 2010.03.11. 00:05 |
|
 |
|