Magbolt
Cannabis Seeds

Twitter

Share
Buzz

Link

Link
Cannabis Kultusz

JukeBox
JukeBox

Status

Smoked

Clear

Kender Fórum
Pontos idő: 2010.07.31. 21:06

Hozzászólás a témához  [ 188 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Következő
 Grow Box 
Szerző Üzenet
Admin
Admin

Images: 3
Kiosztott: 40
Kapott: 67
Hozzászólás Grow Box
Grow box otletek:

http://www.youtube.com/watch?v=IQEZOiMJIv4

2009.02.03. 13:25

GreenFairy, köszönik : Balder
Profil Personal album Honlap

Ingyen Poker

Hozzászólás Re: Grow Box
Én most szekrényt választottam...de a sarkokknál szökik a fény...vlmi ötlet? :D

2009.03.10. 21:31
> HeavyGrower <
> HeavyGrower <

Kiosztott: 12
Kapott: 12
szigetelés, feka szigszalag, ilyenek. légy kreativ:) (nem mintha alapbol nem lenne elég kreativ aki growboxot csinál:D)

2009.03.10. 21:37
Mintha nem gondoltam volna ra...de ajtonként 3zsaner van...nehéz ugy ragazgatni hogy nyitogatáskor ott is maradjon... :? De wan már ötletem, pl "fóliafüggöny" segíthetne...de sajna nem kapni semerre... :? De már kitaláltam vlmit... :mrgreen:

2009.03.10. 21:49
DEA ügynök
DEA ügynök

Kiosztott: 0
Kapott: 0
En eloszor egy kis szekrenyt csinaltam 2 plant-hoz. 1db 10mm osb lapbol, meg nemi falecbol keszult.60*40*125-os, pont eleg volt hozza az 1 lap.
Majd rakok fel rola kepet is valahova.
A lenyeg, hogy eloszor levagtam az osszes oldalat meretre, az aljara meg a tetejere raktam egy falec-keretet, 1centire a peremetol. Ragasztva+csavarozva. Aztan az oldalakra raktam fuggolegesen leceket a szeletol 1 cm-re. Aztan johet az osszerakas.
Minden feluleten van egy lec szelessegnyi atfedes, igy lehetetlen, hogy feny jojjon ki.
Az ajtaja 3db lapzsanerral nyilik, a peremen vegig ajtoszigeteles van, igy ott se johet ki feny.
Egyedul a ventinel szurodik ki nemi feny, de azt majd megoldom valamivel.

Amugy ami benne van:
150 HPS,
2*PC venti, ~40cm magasan - levego be
100mm elszivo venti - a tetejeben, kifele tolja a levegot.
A refi lancon log benne, hogy lehessen adjustalni.

Az egesz cucc mindenestol kb 25K-bol jott ki. Egyedul valami szuro hianyzik a szag miatt..(csinaltam azt is hazilag aktivszennel, de szar elszivoventi gyenge hozza...)
Szo ami szo, elfer benne 2 noveny kenyelmesen, meg szerintem egy nagyobb novenyt lehetne benne scroggolni is. Igazi kis hazi arboretum :P

2009.03.10. 22:51
> HeavyGrower <
> HeavyGrower <

lol: fővárosi vagy?

2009.03.10. 22:59
Admin
Admin

Images: 3
Kiosztott: 40
Kapott: 67
Milf, hasznalj PVC konyokot, mindenki azt hasznak es a belsejet fesd be feketere .

2009.03.10. 23:04
Profil Personal album Honlap
Pár szó a GrowBoxokrol :)

Ha valakinek nincs termesztésre "nomális" hely akkor egy át át alakitot ruhás vagy beépített szekrények a legkézenfekvőbbek.Újabban sátor is remekül megfelel.Mind két modszer remekül meg felel céljának, elfér néhány növény a fogyasztó nagy örömére és biztonságosan növekedhessenek benne és egész éven át ellássa gazdáját jó minőségű fűvel. ;)

Az elhelyezésnél és a tervezésnél különösen ügyelni kel:

* befutó kábelek elrejtésére
* az illesztéseken, nyílásokon kiszűrődő fény elrejtése és kiszűrése (este elég feltűnő lehet,esetleg ha váratlan egyenruhás pacákok toppannak be)
* a kifújt levegő elvezetésére (a szag és a hő miatt ez nagyon fontos,ajánlot a szénszűrőz de az ózon generátor is beválhat)
* a szekrény zárhatósága

Áram
A közelben lennie kell egy konnektornak, és egy szekrénybe vezető kábel elég feltűnő lehet ha nem rejtsük el pl a szönyeg alá.

Hang
Soknak nem gondolnák hogy mekkora hanggal is jár a ventik működtetése vagy a hidró pummpája.

Szag
Szagok lehetnek a leg feltűnőbbek a lakásban,főleg ha a szekrény felől áradnak.Kell egy venti mindenkép a szag és a hő miatt, nagyon fontos,ajánlot a szénszűrőz de az ózon generátor is beválhat a szagok eltüntetésére.A kivezető nyilást a legjobb a szekrény felső részén elhelyezni,kell még egy beömlő ahol be juthat a friss levegő.PVC csőből alkotott "fénycsapda" hogy a levegő juthasson de a fény bent maradjon.

Fény
A kender termesztéshez használt (HPS,MH,különböző fénycsövek stb.) fényforrások nagy hőt termelhetnek ezert hűteni kell őket de réseken, vagy a ventilátor ki- vagy beszívó nyílásán kiszökő fény is árulkodó lehet és lesz, főleg ha egy szekrényből jön, vagy egy olyan ajtó mögül ahol egyébként "nincsen semmi".Cooltube nélkül csak 250W alatti lámpákat érdemes betenni, ezekhez kb 100cm-es belmagasság a minimális. Ha a hely 1 méternél is alacsonyabb inkább legyen belőle klón/anya box fénycsövekkel vagy kompakt fénycsövekkel.Igazán kis helyeken is lehet szép bugákat varázsolni nagy teljesítményű energia takarékos lámpával (CFL). Ezek kevés hőt fejlesztenek, gyakorlatilag alul felül oldalt is lóghatnak a lámpák így a teljes lombozata kapja az éltető energiát, nem úgy mintha felülről, egy pontból egy HPS-től kapná csak a tetejére. Persze ez is kevésbé éri meg anyagilag, mintha egy normális méretű boxban egy 400-as HPS nyomna 5 növényt.

Profi box... :mrgreen:
Csatolmány:
grow 1.jpg

400Wattos HPS egész kis helyekre is beférhet, megfelelő hűtéssel (256m3/h)
Csatolmány:
grow 2.jpg

Bal felső részben a ventik és az elektromos dolgok kaptak helyet, alattuk a klónok (és egy anya) fénycsövek alatt napi 18 órában, a nagy részben a virágoztatás napi 12 órás fényciklusokkal.
Csatolmány:
grow3.jpg

Képek by:www.egykalapalatt.info

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2009.03.10. 23:31
Udv mindenki!
En "sator"-ban csinaltam egy 8 lyuku Aeroponic-rendszerrel tavaly a viragokat.1,2 negyzetmeter alapteruletu volt es 2 m magas.En mindenkinek csak ajanlani tudom, az ebayen erdemes korulnezni "grow tent" kulcsszo alatt (ebay.co.uk).Neha egesz normalis arban lehet talalni.Az Aeroponic rendszerrol nem tudom mennyit tudtok de szerintem az egyik legevektivebb cucc a termeszteshez.Az egesz lenyege hogy nem kell hasznalni se foldet se semmit csak egy keves rockwool-t(kozet-gyapot),a gyokerek egy zart reszben fejlodnek a levegoben teljes sotetsegben es kozel 100%os paratartalomban.Az ontozest meg 4 kicsi korbe-korbe forgo spray intezi kozvetlen a gyokerekre es az egeszet egy kis akvariumi pumpa nyomatja az also "vizes teknobol":D:D.A novenyek erosek es egeszsegesek voltak es nottek mint a bolondgomba.A rendszert meg nagyon konnyu osszeallitani.Kb. 150 ezerbol megvan az egesz lampatol kezdve,venti,szenszuro meg minden.Kicsit lehet h soknak tunik de nekem 820g-m lett.... a matekot ratokhagyom:D:D.(es turelmetlen voltam tehat amint lehetett 12/12re valtottam).Ha van kerdes igyexem valaszolni.
Peace!

2009.03.11. 18:27
Egy fotót tudnál mellékelni?Nagyon kiváncsi vagyok hogy hogy is néz ki az egész... :mrgreen: :P

2009.03.11. 18:41
http://www.youtube.com/watch?v=0WuonVLN2u0
Hat ez a hazi keszitesu valtozat de az elv ugyanaz!

2009.03.14. 20:31
a hang(zene) nem stressszeli a kicsiket ? csak mert anyám palija asztalos aztán beadtam neki, h 1 bazinagy mélynyomot akarok a szobámba. le rajzoltam neki meg minden mondta, h összedobja csak kicsit cinkes lesz ha a mélynyomóba nincs hangszóró :D meg a zene elnyomja a ventik zaját, úh még hasznos is lehet. :D

2009.03.15. 19:32
> HeavyGrower <
> HeavyGrower <

dumáltunk egyszer erről daathon:) hogy milyen módon is hat rájuk... érdekes de titeket lehet hogy untatna :roll:

2009.03.15. 19:36
Ehh...nem is rossz ötlet...beledobsz egy sima subb-ot...nem kel hogy szoljon...de pl jo ürügy a drotoknak is...meg ahogy mondtad a ventik zaját is elnyomja de nemtudom mitszolnanak a szomszédok az egésznapos muzsikához... :D :mrgreen: Egyesek szerint a metal az igazi :) De sztem még nem probálták a minimalt... ;) :P

2009.03.15. 19:42
> HeavyGrower <
> HeavyGrower <

a reggae meg adja magát :lol:

2009.03.15. 19:43
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 188 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Következő