| Szerző |
Üzenet |
|
Cuppy420
KITILTVA
Csatlakozott: 2010.03.09. 15:20 Hozzászólások: 37 Tartózkodási hely: A saját kis dzsungelemben :) Kiosztott: 0 Kapott: 0
|
 Re: Grow Box
Scap írta: Egy 46 magas 49 széles és 38cm mély gb-ba lehet termeszteni vagy túl kicsi a hely? Sajnos nem igazán tudnám megoldani, hogy nagyobb legyen, így ezzel kell gazdálkodnom majd. Gondolom vannak különböző technikák, hogy ne növekedjen nagyra a kender úgy, hogy talán van rá esély, hogy elég legyen. De inkább mondjátok meg ti. Ha első termesztés és gondolom az akkor LST-vel (lekötözés) szinte bármilyen alacsonyan tudod tartani a növényt de ha van időd és energiád akkor SCROG-al (hálós módszer) is megpróbálkozhatsz de a vegetatív szakasz akkor jócskát kitolódik. Én azt ajánlom neked hogy 12/12 órás megvilágítással indítsd a gyomokat és kötözd le szépen körbe hogy mindent lefedjen így gyorsan lesz szívni valód és gyakorlásnak tökéletes.
_________________ Az általam írtak nem fedik a valóságot pusztán kitaláció melyet szórakoztató jelleggel írtam.
|
| 2010.03.10. 10:05 |
|
|
Sponsor
|
|
 |
|
Scap
DEA ügynök
Csatlakozott: 2010.03.07. 14:39 Hozzászólások: 20 Kiosztott: 0 Kapott: 0
|
És miben lenne más, ha SCROG-al csinálnám a hosszabb veg szakaszon kívül?
Másik dolog: Ha a ventiket a gb-ba esténként, amikor alszom kikapcsolom a zaj miatt, akkor annak lesz valamilyen negatív következménye a növényre nézve? A gb ajtaját lehet, hogy nyitva hagynám picit és így talán szellőzne, nem lenne olyan állott bent a levegő, de gondlom ez nem helyettesítené a ventiket. Viszont muszáj kikapcsolnom, mert elég érzékeny vagyok a zajra/fényre amikor aludni akarok.
|
| 2010.03.10. 19:53 |
|
 |
|
GreenFairy
Admin
Csatlakozott: 2009.02.03. 09:44 Hozzászólások: 1079 Images: 3 Kiosztott: 40 Kapott: 67
|
Létezik pótméter (ha nem ez a neve akkor javítsatok ki) amivel végulis tudod szabályozni a fordulatszámot, ha tudsz barkácsolni nem egy nagy ördöngösség.
Továbbá léteznek halk ventilátorok is.
Ha éljel teljesen kikapcsolod a ventiket az sem nagy probléma, de a jó szellőzés az nagyon fontos.
_________________ A Szövetség * Peace, Love, THC.
|
| 2010.03.11. 05:01 |
|
 |
|
Sylvio
> HeavyGrower <
Csatlakozott: 2009.11.09. 22:24 Hozzászólások: 578 Tartózkodási hely: New Jersey Kiosztott: 58 Kapott: 21
|
GreenFairy írta: Létezik pótméter (ha nem ez a neve akkor javítsatok ki) amivel végulis tudod szabályozni a fordulatszámot, ha tudsz barkácsolni nem egy nagy ördöngösség.
Továbbá léteznek halk ventilátorok is.
Ha éljel teljesen kikapcsolod a ventiket az sem nagy probléma, de a jó szellőzés az nagyon fontos. nekem egy régi kisvasút modelljének a trafója üzemelt, lehet szabályozni tökéletesen
_________________ "Mikor azt hittem már kint vagyok,ezek mindig visszarántottak"
|
| 2010.03.11. 11:52 |
|
 |
|
Scap
DEA ügynök
Csatlakozott: 2010.03.07. 14:39 Hozzászólások: 20 Kiosztott: 0 Kapott: 0
|
Bárkácsolni nem szoktam, nincs tehetségem hozzá, de szerintem valahogy csak meg oldom majd. A halk venti lenne a legjobb, de gondolom nem egy olcsó dolog.
|
| 2010.03.11. 15:03 |
|
 |
|
Coldfusion
DEA ügynök
Csatlakozott: 2010.04.02. 05:52 Hozzászólások: 23 Kiosztott: 0 Kapott: 0
|
Sziasztok Én az elkövetkezendő hetekben tervezem a saját gb-m összeállítását, a szekrény adott, méretei a sketchben felvannak tüntetve, kb. 3 palántával szeretnék kezdeni, tanácsot szeretnék kérni az alkalmazandó fénytest kiválasztásához illetve, hogy miben nem megfelelő az elgondolásom. 400-as hps szettben gondolkodom, de a forumot böngészve kicsit elbizonytalanodtam kell-e ekkora. Illetve érdekelne még, hogy a nyövényektől milyen távolságra érdemes belőni a lámpát. Minden építő jellegű hozzászólást szívesen veszek. Előre is köszönöm CF
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
| 2010.04.02. 23:41 |
|
 |
|
Jungi
DEA ügynök
Csatlakozott: 2010.03.22. 20:30 Hozzászólások: 44 Kiosztott: 4 Kapott: 1
|
Hali Olvasgattam itt is egykalapalatt is + még pár Nyomtatott verzióz és arra jutottam h belevágok. Box Terv: 56*43*180 (szé*hossz*mag) vagy 2x 56*43*90(szerintetek melyik változat jobb?) Fény: Lumen érték pont jó. Csak Kelvinben gyenge a 150Wos ezért gondolkozom 2v4 70W-os ba 2v4 Db 70W http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/3385vagy 1v2 Db 150W http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/3386 Levegő: Pc ventik beszerzés alatt vagy esetleg kisseb méretű szoba venti? Tanácstalan vagyok Fólia: http://www.fotexnet.hu/praktiker_aruhaz_s225/page/item/481260/solflex_tel_tetofoliaMagok:Skunk#1,Super Skunk, Northern Lights,WW Ez így rendben van? ha nem is mindeféle segítséget megköszönök. Előre is Köszönöm a hozzá értőknek 
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Anonymous 2010.04.03. 12:13-kor.
A földnek és a tápnak végképp semmi köze a témához, ezért kiszerkesztve. Ha a komplett projektedet akarod véleményeztetni akkor nyiss naplót a Fórumszabályokban leírtak szerint!
|
| 2010.04.03. 11:19 |
|
 |
|
Norbi666
Smoker
Csatlakozott: 2010.02.07. 15:13 Hozzászólások: 73 Kiosztott: 0 Kapott: 0
|
az égők amiket belinkeltél nem jók mert azok sima fémhalogén izzók,Kerámia fém halogén izzót kell venned ha cmh-val akarsz nyomulni...pl http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/3387
|
| 2010.04.03. 12:37 |
|
 |
|
Jungi
DEA ügynök
|
Köszi a help-et. És hogy lenne érdemes egy box vagy 2 box? illetve amit linkeltél abból a 70W-os vagy inkább a 150Wos?
|
| 2010.04.03. 12:49 |
|
 |
|
Norbi666
Smoker
|
hát a 70w cmh az kb 6000-7000lm értékel tud fényleni a 150w cmh meg kb 14000lm ha jól tudom,melegedni nem tudom mennyire szoktak mert még én se szereztem be ha nagy a box magasága akkor érdemesebb sztem 150w vagy nagyobbat venni ezt csak a pénztárca kérdése hát attól függ h mekkora boxba szeretnéd használni... ha 2box akkor célszerü az eggyiket előnevelésre használni a másikat virágoztatásra de itt a forumon sok dolognak utána tudsz nézni csak keresgélni kell...
|
| 2010.04.04. 12:55 |
|
 |
|
Jungi
DEA ügynök
|
Hát az anagyi hozzájárulás meg van/lesz. Ha lesz akkor tök mind1 az ár. Csak a Kelvin érték miatt kérdezem mert ha az nem annyira lényeges akkor megveszem a 150wosat és már kevesebbet kell költenem. A Boxra a Terv: 56*43*180 (szé*ho*mag) vagy ugyanez megfelezve 2x 56*43*90 Ha 2 boxot szeretnék elég oda a boxonként 150wos? Nagyobbat nem szeretnék mert az ajánlott lumenem 0.22 nm-re 7840...és ez kb a másfélszerese...Hogy melyik box mi lenne azt még nem tudom de lehet egy box lesz Scroggal vagy esetleg 90cm/box magassággal lehetne mind2 helyen alkalmazni?Valójában nem vagyok vmi pro ebben a témában hogy mit alkalmazzak. Esetleg vmi ötlet egy majdnem kezdő részére? 
|
| 2010.04.04. 13:34 |
|
 |
|
Norbi666
Smoker
|
ha 2boxot akarsz akkor 150cmh/box az ugy jó lenne...scrog az annyiból macerás h tovább tart a veg időszak mire addig befutatod vele a rácsot h ne férjen át egy cigis doboz de ha 1boxot akarsz akkor ajánlatos bele egy nagyobbat de nemtom mennyit mond neked a growszámláló abba ki tudod számolni h mennyi kell a boxba de a lumen értéket vedd figyelembe ne w értéket
|
| 2010.04.05. 10:56 |
|
 |
|
Jungi
DEA ügynök
|
köszi a tippet ... még gondolkozom hogy mi legyen ha meglesz rá a pénz úgyis hamarabb eldöntöm 
|
| 2010.04.05. 15:46 |
|
 |
|
Kiskertesz
HeavyGrower
Csatlakozott: 2010.01.15. 23:53 Hozzászólások: 207 Kiosztott: 0 Kapott: 20
|
Coldfusion írta: Sziasztok Én az elkövetkezendő hetekben tervezem a saját gb-m összeállítását, a szekrény adott, méretei a sketchben felvannak tüntetve, kb. 3 palántával szeretnék kezdeni, tanácsot szeretnék kérni az alkalmazandó fénytest kiválasztásához illetve, hogy miben nem megfelelő az elgondolásom. 400-as hps szettben gondolkodom, de a forumot böngészve kicsit elbizonytalanodtam kell-e ekkora. Illetve érdekelne még, hogy a nyövényektől milyen távolságra érdemes belőni a lámpát. Minden építő jellegű hozzászólást szívesen veszek. Előre is köszönöm CF Az adott boxmérethez a 400-as szett nem sok, de feltétlen hűtőcsőbe (cooltube) tedd a lámpát. Az ilyen teljesítményű lámpa már bizony igen sok hőt fejleszt. A külön aktívszenes szűrő a lámpának-játék nem nagy hatékonysággal bír, mert a lámpáról leszívott forró levegőből nem sokmindent tud megkötni a szén. Tapasztalatból mondom, mert napi rendszerességgel dolgoztam aktívszenes adszorberekkel. A regenerálást forró levegővel, vagy száraz gőzzel végeztük. Ha hűtőcsőben van a lámpa, akkor annak nem kell szénszűrő. Ha hűtőcső van, allor akár 10-15 centi távolságra is teheted a lámpát a növényektől. A sok pécéventillátor helyett inkább vegyél egy csőventillátort. Az jóval halkabb, és megfelelő a légszállítása ahhoz, hogy átszívja a levegőt a szűrőn. A befúvóventi-kifúvóventi párosításnak nem sok értelme van. Gyakorlatilag csak a zajszint nő. Bőven elegendő, ha csak az elszívás kap ventillátort, a beáramló levegő számára meg egy 2x nagyobb nyílást vágsz, amire levegőszűrő szövetet teszel. Így nagyobb az esélye, hogy a boxba nem kerül idegen pollen, vagy gombaspóra.
_________________ A nyuszi a legjellemesebb jószág a világon ! Űl a fűben, és nem szívja el.
|
| 2010.04.09. 21:41 |
|
 |
|
tester
> HeavyGrower <
Csatlakozott: 2009.02.03. 15:16 Hozzászólások: 611 Kiosztott: 37 Kapott: 62
|
Kiskertesz írta: A külön aktívszenes szűrő a lámpának-játék nem nagy hatékonysággal bír, mert a lámpáról leszívott forró levegőből nem sokmindent tud megkötni a szén. Tapasztalatból mondom, mert napi rendszerességgel dolgoztam aktívszenes adszorberekkel. A regenerálást forró levegővel, vagy száraz gőzzel végeztük. Ha hűtőcsőben van a lámpa, akkor annak nem kell szénszűrő. Ezzel azt akarod mondani, hogy nincs értelme a cooltube után kötni a szénszűrőt, mert mivel az átáramló levegő meleg, nem szűrné ki belőle a szagokat?
_________________ http://www.egykalapalatt.info
|
| 2010.04.09. 23:55 |
|
 |
|